Založ si blog

Bratislava – Poprad – Bratislava na Kiskov spôsob

KISKA JE NAJDRAHŠÍM PREZIDENTOM V HISTÓRII SR! Andrej Kiska za sebou po roku prezidentovania nezanechal nič prevratné. Jediné, čím ma za ten rok vo funkcii naozaj zaujal, je zneužívanie verejných prostriedkov na súkromné cesty domov, čiže do Popradu a naspäť.

vladny-special-Andrej-Kiska-NATO-Wales (1)

Pred viac ako rokom som počas kampane zaregistroval spor medzi terajším prezidentom Andrejom Kiskom a jeho bývalým priateľom a spoločníkom Igorom Brossmanom. Brossman obvinil Kisku zo zneužívania Dobrého anjela za účelom prezidentskej kampane. Kiskove úsilie údajne už od začiatku nesmerovalo k pomáhaniu druhým, ale k budúcemu úspechu v politike. Kiska teda zneužíval dôveru verejnosti a to v najprimitívnejšej forme. Brossmanovo vyjadrenie si môžete pozrieť TU.

Odvtedy sa zjavne veľa nezmenilo. Kiska sa stal prezidentom a prinajmenšom rovnako primitívnym spôsobom zneužíva dôveru verejnosti. Počas kampane deklaroval, že nebude poberať prezidentský plat. Jeho každomesačný plat 5 376 eur putuje rodinám so slabou sociálnou situáciou. Poďme si však na konkrétnych číslach ukázať to, koľko nás Andrej Kiska v skutočnosti stojí:

  • Za rok Andrej Kiska odovzdal 64 512 eur svojich peňazí
  • Lietaním za rodinou využívajúc verejné prostriedky Kiska minul 140 000 eur čo je VIAC AKO DVOJNÁSOBOK odovzdanej sumy

Kiska teda nič nedaruje, ale v skutočnosti mrhá verejnými prostriedkami. Je prvým prezidentom, ktorý využíva vládnu letku JAK-40 na cestu na východ našej krajiny (a ešte k tomu súkromnú). Dokonca aj bývalý prezident R. Schuster si na súkromnú cestu do Košíc vždy kupoval letenku. Najhoršie je to, že Kiska nepociťuje potrebu skoncovať s týmto papalášizmom. Pri pohľade na slovenské médiá je mi dokonca jasné, že by si svojho miláčika nikdy nedovolili dotlačiť k obmedzeniu utrácania štátnych peňazí.

Ak by bol Andrej Kiska naozaj slušným a ľudovým prezidentom, eticko-morálne princípy by mu nikdy nedovolili plytvať našimi spoločnými peniazmi. Bohužiaľ, Andrej Kiska zjavne svoju slušnosť a ľudovosť len hral.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj letisko v Rzeszówe používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777765x
Priemerná čítanosť článkov: 5892x

Autor blogu

Kategórie