Založ si blog

Kňažko a Markovič nás veľmi sklamali

Ľudia, ktorí sa už určitým pozitívnym spôsobom zapísali do našej histórie, si začínajú kaziť povesť hraním hry dvorného šaša Igora Matoviča. Absurditou je najmä to, že na takéto poníženie naozaj nie je ani jeden z nich odkázaný.

Zamýšľam sa teda nad dôvodom, prečo sa tlačia na tribúnu, ktorej poslaním je robiť promo politickému subjektu Igora Matoviča. Ešte niekde v kútiku duše stále verím, že si za to nenechajú platiť, ale pri zvážení ich možných motivácii ma žiaden iný dôvod ich účasti nenapadá. Markovič dokonca sám tvrdí, že Sulík by bol ako premiér len obyčajným prechodom z kaluže do blata. Nevidím teda dôvod, prečo takto podporuje politikov, ktorí zo Sulíka premiéra reálne chceli spraviť a podrobiť tak Slovensko v dôležitom období koalícii šiestich zväčša vnútorne rozštiepených strán.

Milan Kňažko je možno trochu iná kategória, ako Markovič. V posledných mesiacoch má za sebou 2 zásadné politické porážky a možno si aj takýmto spôsobom chce v toto pre neho nešťastné obdobie dokazovať svoju dôležitosť a váhu svojho slova. Pri všetkom však zabúda, že aj na neho ľudia, ktorí ho dnes žiadajú o vystúpenie v ich prospech, vyťahovali najmä počas prezidentskej kampane špinavosti, aby dostali do paláca svojho scientológa.

Situácia okolo týchto dvoch pravdepodobne kúpených pánov je teda veľmi záhadná. Isté však je, že u nejedného Slováka momentálne naplno klesá ich charakter a česť. Veď dať sa dokopy s podvodníkmi z OĽANO a spol. nie je nič na pochvalu. Ale ktovie, možno Matovič jednému z nich ponúkol jeden zo svojich špinavých kšeftov, aby chudáci glosátori mali na živobytie.

Čo už, svet je niekedy zvláštny…

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777595x
Priemerná čítanosť článkov: 5891x

Autor blogu

Kategórie