Založ si blog

Náš americký prezident opäť perlil

Milujem tie reči, že máme konečne skvelého prezidenta a podobne. Zaujímalo by ma, čo je pre ľudí na ňom také skvelé… aha, prepáčte… zabudol som, že jeho povesť vytvárajú médiá pravdepodobne ovplyvnené inými ako slovenskými záujmami.

Tým inteligentnejším je už dnes jasné, že Andrej Kiska nie je prezidentom zastupujúcim záujmy Slovenska a už vôbec nie prezidentom všetkých Slovákov, ako to o sebe tento pán rád hovorí. Jeho vyjadrenia síce pôsobia hrdinsky, avšak pri aspoň trošku hlbšom zamyslení je každému jasné, že ide často len o PR frázy zamerané na získavanie podpory do ďalších volieb (možno nie len prezidentských). Kiskove vyjadrenia zároveň často presahujú jeho kompetencie a rád sa vyjadruje o témach, na ktoré nemá dosah a najmä nenesie ani minimálnu zodpovednosť.

Dobrým príkladom je vyjadrovanie sa k migračnej kríze, kde nám Andrej Kiska predstavil svoj výborný, liberálny a demokratický postoj dobrého anjela, ktorý dostal náhlu potrebu znovu sa priživiť na najslabších. Tentokrát nie finančne (ako keď bol úžerníkom), ale s cieľom presadzovať postoj USA, ktorým samozrejme vyhovuje, ak má ešte stále najväčší ekonomický subjekt na svete v podobe EÚ problémy s migračným fenoménom.

Naposledy Andrej Kiska telefonoval s prezidentom Ukrajiny Porošenkom. Počas tohto telefonátu mu zaručil podporu v súvislosti so situáciou v Donbase a na Kryme. V tejto veci treba znova len jednoducho dodať, že Kiska nemá žiadne kompetencie čo sa týka vysielania nejakej hmotnej podpory. Porošenka teda môže podporiť keď tak psychicky, ale to tomuto pochybnému prezidentovi Ukrajiny asi nepomôže. A úplne nerozumiem, prečo Porošenko nevolal rovno do Bieleho domu – veď Kiska sa aj tak riadi len pokynmi odtiaľ.

Mám teda jasný pocit, že na Ukrajine to v konečnom dôsledku nie je ruská strana, kto je jediným agresorom. Ľudia podobní Kiskovi, Porošenkovi – čiže tí riadení Bielym domom – sa rozhodli, že idú vnucovať hodnoty národu, ktorý o ne nemá záujem… rovnako ako napríklad v Líbyi. Nedajme im ako slušní ľudia šancu.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 11 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 776371x
Priemerná čítanosť článkov: 5882x

Autor blogu

Kategórie