Založ si blog

Matovičove zlyhania ukazujú jeho pravý charakter

Igor Matovič je viac ako známy svojimi tvrdými vystúpeniami voči politikom vládnych strán a taktiež voči rôznym ľuďom v ich okolí. Jeho suverenita bola až do tohto týždňa veľmi jasná. Jeho prejav sa však počas tohto týždňa zmenil a „Igorko“ pôsobí ako keby sa hanbil predstúpiť pred novinárov.

K prvej udalosti, ktorá ho počas posledného týždňa postihla, sa opakovane vyjadrujem len veľmi nerád. Ide v nej totižto o smrť človeka, čo je veľmi smutnou udalosťou. So zabitím Igor Matovič síce nič nemal, ale s vodičom auta, ktoré chodca zradilo, áno. Lipšic a Matovič mali na prvý pohľad veľmi sľubnú spoluprácu. Svoj marketing a svoju kampaň stavali na zbojníckej tradícii. Chceli na ľudí vytvárať dojem typu „bohatým berieme a chudobným dávame“. Mám však podozrenie, že v prípade oboch týchto pánov nie som jediný, kto si všimol, že radi používali pre účely svojej kampane klamstvá a reči, ktorými zjavne zavádzali verejnosť. Karma sa im teda v prípade tejto udalosti vrátila prakticky obom naraz. Matovič prišiel o svojho partnera a Lipšic… toho nech si riešia príslušné orgány.

Druhou udalosťou bolo odhalenie faktu, že sa Igorovi Matovičovi opäť otvorila živnosť a to automaticky na základe pravidiel, s ktorými bol Matovič určite informovaný. Toto všetko by bolo odpustiteľné ako ľudská chyba, avšak to len v prípade, že by sa to stalo raz. Ako už verejnosť vie, Matovič sa tohto prešľapu dopustil už druhýkrát a mal by veľmi rýchlo popremýšľať nad svojou budúcnosťou v parlamente. Ak je chlap, tak odstúpi a to aj napriek tomu, že možno bude musieť opustiť svoju pozíciu aj tak. Zákon je totižto zákon a mal by platiť aj pre neho a to bez ohľadu na to, akým majetkom disponuje. Najkrajšie na tejto druhej udalosti je, že jeho nezákonnú živnosť odhalila Alena Krempaská, ktorú pravdepodobne práve on nechal zbiť pár dní predtým – takže môžeme opäť zopakovať, že karma dostihne každého.

Treťou udalosťou bol nezáujem o poslednú schôdzu NR SR, kde sa predpokladalo, že bude najaktívnejšou osobou. Daniel Lipšic mal pri tom aspoň toľko chochmesu, že na schôdzu prišiel a neskrýval sa. Igor sa však počas odvolávania Kaliňáka skryl a ani neodpisuje novinárom. Nemá snáď gule na to, aby vysvetlil svoje prešľapy? Kde zmizla tá odvaha, ktorá ho „zdobila“ po celú jeho politickú kariéru? Aspoň sa naplno ukazuje jeho charakter a ten je zjavne slabý a neschopný niesť zodpovednosť.

Dúfam, že sa ľudia z týchto prípadov poučia a už nebudú voliť takého človeka, ktorý po svojich zlyhaniach nemá odvahu ani pozrieť sa do očí vlastným voličom. Nikdy som o ňom nemal vysokú mienku a nikdy som ho nevolil, avšak týmto u mňa klesol ešte nižšie, ako bol.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777943x
Priemerná čítanosť článkov: 5894x

Autor blogu

Kategórie