Založ si blog

Myslel som si, že sa zakladanie nezmyselných pravicových strán skončilo. ..

Ach ten Rybníček… ja naozaj neviem, že čo je na tom také ťažké vybrať si jednu z existujúcich pravicových strán v prípade záujmu zapojiť sa do vysokej politiky. Je ich naozaj veľa a myslím si, že sú medzi nimi aj také, ktoré plánujú dať väčšiu moc regiónom.

Prečo hovorím práve o regiónoch? Je to hlavná téma, s ktorou chce Rybníček preraziť. Pochopil som, keď si rôzni ambiciózni ľudia zakladali strany z dôvodu nedostatku podpory pravice. Dnes je však situácia iná a preto je Rybníčkov projekt pre mňa nepochopiteľný. V dobe, kedy sa rôzne extrémistické sily dostávajú do NR SR, by malo byť cieľom ľudí sa skôr spájať a nie rozdeľovať. Ďalšou pravdou je to, že Rybníčkova popularita na Slovensku nie je práve najvyššia, lebo má ako mnoho iných za sebou nejeden pochybný tender. Trošku mi to pripomína prípad Procházkovej Siete. Na začiatku bolo plno rečí a cieľov, no každý z nás vie, že ako to dopadlo.

Na našej opozícii ma fascinuje to, že je schopná spoločne vystupovať na tlačovkách a variť z vody pri rôznych pseudokauzách, avšak nie je schopná zoskupiť sa do jednej strany v rámci spoločenského záujmu. Prečo to tak je? Odpoveď musíme hľadať v rôznych motiváciách, ktoré donútili rôznych ľudí vstúpiť do politiky. Kotleba chce hnedé Slovensko, Kollár nakŕmiť svoje deti, Matovič zakrývať svoje zlodejiny a aspoň niečo si v prípade vládnutia potiahnuť, Miškov hľadal nové finančné zdroje a tak ďalej. Jednoducho a jasne, nové strany vznikajú kvôli osobným záujmom ich lídrov, alebo sponzorov a nie je toho boha, ktorý by týchto pyšných narcisov vedel spojiť.

Niektoré strany v pravicovom prostredí dnes zažívajú veľký boom. Najvýraznejšie sa vylepšila pozícia SaS, ktorá si pozornosť voličov získala otváraním populárnych tém a naozaj kvalitným ekonomickým programom. Aj táto strana si však celkom úspešne kazí povesť hlúposťami. Jedná sa najmä o feministické vystúpenia mamičky Nicholsonovej, chorobné čísla exministra Galka, alebo klamstvá súvisiace s kauzou Čistý deň.

Aj napriek všetkým negatívam uvedeným vyššie sa veľmi triezvo pýtam – to fakt má Rybníček zachraňovať pravicu? Snáď je to len zlý vtip.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

pellegrini korčok, tv markíza, debata

Posledný prieskum SANEP pred prezidentskými voľbami: Najskôr tesné, potom jasné

19.03.2024 12:30

Hlavnými favoritmi slovenských prezidentských volieb zostávajú Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Ako ďaleko je od nich Štefan Harabin?

Bratislava protivládny protest rtvs

Pod hromadnú pripomienku liberálov k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11 000 ľudí

19.03.2024 12:14

Návrh zákona nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však kreovanie orgánov telerozhlasu.

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 776381x
Priemerná čítanosť článkov: 5882x

Autor blogu

Kategórie