Založ si blog

Opozícia robí z peknej krajiny katastrofu

Málokto na svete dnes vo svojej práci hľadá vhodnú argumentáciu tak ťažko ako naša milá opozícia. Smutné je, že aj keď tie argumenty nájde, sú vyslovene chabé. A nie len to. Opozícii chýbajú výrazné tváre schopné dôstojne reprezentovať v prípade, že najvýraznejší opozičník Sulík nie je práve na Slovensku.

Do poslednej debaty v jednej spravodajskej televízii boli na reprezentáciu opozície vyslané dámy Remišová a Nicholsonová. Pri tomto výbere som si nebol istý, či sa TA3 snažila ukázať vernú vzorku nízkej kvality školstva, alebo ako to v skutočnosti bolo. Tieto dve dámy nesklamali, keďže pôsobili rovnako tupo ako aj počas svojich rôznych vystúpení v NR SR. Nicholsonová prišla ale bez podbradníka, fúha, prekvapko. Môžeme byť radi, že si do debaty nepriniesla decko a nekojila ho tam rovno pred zrakom divákov… mnohí z nich pri tej relácii zvyknú obedovať, tak by to asi nebolo príliš príjemné.

Obsah debaty mal pochopiteľne akú takú kvalitu len zo strany koalície. Nech si hovorí kto chce čo chce, koalícia je vždy lepšie pripravená po personálnej aj po odbornej stránke, čo má svoje logické dôvody. Koaliční politici totižto s rôznymi problémami pracujú na dennej báze. Jedinou náplňou práce opozície je však kritizovať deštruktívnym spôsobom, pri čom sa im neštíti ani na plné ústa očierňovať Slovensko a jeho súčasnú pozíciu vo svete. A Baránek? Ten chlapec by si mal uvedomiť význam slova objektivita – tá by predsa u politológa mala byť samozrejmosťou, no zjavne nie je.

Nicholsonovej nevedomosť o vlastných klamstvách odpustíme, veď predsa len nemá ani len vzdelanie hodné jej pozície. Inak povedané, Sulík ju tam má ako bábku. No Remišová ako jeden z lídrov poslancov za OĽaNO dobre vie, že tú hlupaňu z ministerstva zahraničných vecí Hlávkovú si zaplatili aby napĺňala jeden z marketingových krokov OĽaNO. Čo tam po tom, že tu máme predsedníctvo a takéto klamstvá škodia našej povesti? Hlavne že je psychopat Igor spokojný.

Ak nechceme, aby nám tu vládli najväčšie klamárske esá, nemôžeme byť kritickí len voči koalícii, ale taktiež aj voči opozícii. Väčšina médií podsúva Hlávkovej svedectvo ľuďom ako automatickú pravdu. Doložila ho ale dôkazmi? Nie.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777593x
Priemerná čítanosť článkov: 5891x

Autor blogu

Kategórie