Založ si blog

Nikomu by neskorý príchod neprešiel tak hladko ako poslancom

Je smutné, keď jeden z podpredsedov NR SR v stredu ráno na sociálnu sieť zavesí fotku, ktorá ukazuje reálny záujem poslancov o dianie v NR SR. Skoro ráno, keď sa nerokovalo o ničom škandalóznom a nebol tam plný balkón médií, nikto z opozície neprišiel.

Ja si veľmi dobre pamätám na veľké množstvo prípadov, kedy sa opozičníci vo veľkom fotili v NR SR s úmyslom ukázať, že „smeráci“ nechodia do práce. Kde však boli v stredu ráno oni, keď mali predkladať zákony? Tvrdia, že navrhujú veľa dobrých zákonov a pravdou je aj to, že im sem tam aj nejaký prejde. Potom úplne nie je normálne, že sa nedostavia predkladatelia zákonov, ktoré sú na rade v rámci stanoveného programu.

Celé OĽaNO a SaS a najmä poslanci Klus a Poliačik musia byť v tomto blogu zvýraznení. Sú to totižto oni, kto mal na tej schôdzi v stredu určite sedieť. Poliačik preto lebo neustále niekoho poúča o dochádzke do práce a Klus preto, že mal predkladať svoj nepochybne skvelý výtvor v podobe návrhu zákona. Mimochodom, tento zákon Klus ešte deň predtým ospevoval v televízii. Prečo si potom nedal záležať, aby ho prišiel predložiť včas?

Netvárme sa,  že je normálne prísť do práce 9:15 a začať predkladať zákon, keď mal byť tento bod na pláne skôr. V žiadnej inej práci by takéto samourčovanie časového harmonogramu dozaista neprešlo. Niektorí poslanci sa však zjavne riadia niečím iným.

Koniec koncov, Klus sa aspoň dostavil, aj keď to bolo celkom zvláštne konanie. Avšak čo ostatní? Pokiaľ nemôžem vytŕčať svoju tvár pred kameru, tak ani neprídem? Milá opozícia, rečí máte toľko, že ide z toho ľuďom hlava prasknúť, ale činy asi niekam utiekli.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777974x
Priemerná čítanosť článkov: 5894x

Autor blogu

Kategórie