Založ si blog

Mazurek zaplatí len liter

Poslanec za ĽS-NS Milan Mazurek spolu s jedným zo svojich kolegov za svoje výroky na parlamentnej pôde zaplatia len pre nich smiešnych 1000 eur. Toto teda pravdepodobne nie je stratégia ako správne bojovať proti radikalizmu a extrémizmu. Myslím si, že takáto suma tých chlapcov príliš netrápi.

O pokutách v pléne NR SR za nevhodné výroky by sa mala otvoriť celkom úprimná diskusia. Uvedomujem si, že je to do určitej miery ohrozenie slobody prejavu, ale tá by tiež nemusela byť podobnými aktérmi zneužívaná na prejavy rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu, antidemokratizmu a podobne. Keď sa v histórii otvárala diskusia o slobode prejavu, toto asi nebolo cieľom tej myšlienky.

Je mi samozrejme jasné, že ĽS-NS je legitímnou parlamentnou stranou, čo žiaden demokraticky zmýšľajúci človek nesmie spochybňovať. Jej program je síce ako tak spoločensky prijateľný, avšak mám určité podozrenie, že len vytvára masku horším ideologický zámerom tejto radikálnej strany. Pokuty by mohli byť síce pre jej členov odstrašujúcim prvkom, no kľúčová je aj tak výchova mladých a médiá. Toto sú dva prvky, ktoré spoločnosť formujú azda najvýraznejšie.

Preto by sa malo najviac dbať na to, aby nám zo stredných škôl nevychádzali radikáli, ale normálni ľudia. Ak totižto súčasný trend vo vývoji politických preferencií mladých bude pokračovať, môžeme sa už o pár rokov dostať tam, kde sa väčšina zo strednej a staršej generácie naozaj dostať nechce.

Nebojme sa teda verejne odsúdiť napríklad Mazurekove prejavy. To, že pár holohlavých ľudí chodí po parlamente v obleku, tak to z nich naozaj nerobí slušných ľudí. Dôležitejšie sú ich činy, ktoré hovoria asi za všetko.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 776840x
Priemerná čítanosť článkov: 5885x

Autor blogu

Kategórie