Založ si blog

Lipšicova križovatka smrti stále ohrozuje ľud

Pol roka po tragickej nehode na Vajnorskej ulici v Bratislave, ktorej aktérom sa stal exminister vnútra Daniel Lipšic a pri ktorej vyhasol ľudský život, je všetko po starom. Nízka viditeľnosť, kolízie chodcov s autami na dennom poriadku. Daniel Lipšic, starosta bratislavského Nového Mesta,  alebo primátor, tomu nevenujú žiadnu pozornosť.

Tragická udalosť pri ktorej zomrel Emil Kaláber, sa odohrala 19. septembra minulého roka o 20 – tej hodine večer. Šesť mesiacov po sme sa postavili v rovnakom čase na miesto a dve hodiny sledovali dianie. Za tých pár minút sa na tomto priechode odohralo niekoľko kolízií chodcov s motorovými vozidlami. Našťastie bez zranenia. Táto križovatka zostáva stále riziková.

Mohlo by to zaujímať starostu Nového Mesta Rudolfa Kusého, no toho viac zaujíma blížiaca sa predvolebná kampaň, než bezpečnosť obyvateľov, mohlo by to zaujímať aj primátora Iva Nesrovnala, ale od neho tiež neprichádza žiadna náprava. Križovatka potrebuje lepšie nasvietiť, možno reflexné prvky, aby sa tu už nič podobné nezopakovalo. No nezaujíma to ani Daniela Lipšica, ktorý namiesto toho, aby sa stiahol aspoň na chvíľu z verejného života, si užíva žiaru kamier a radšej sa zaoberá tým, aby odškodné pre pozostalých po Emilovi Kaláberovi nebolo príliš vysoké.

Myslím si, že Daniel Lipšic pre svoj odchod z politiky spravil len jeden jediný správny krok – odišiel z parlamentu. Aj naďalej však „úplnou náhodou“ zastupuje každého, kto sa rozhodne vstúpiť do súdneho sporu v súvislosti s politickým bojom proti koalícii. Spomeňme napríklad úlohu Daniela Lipšica v kauze Čistý deň, alebo v prípade bláznivého investigatívneho „novinára“ Daňa. Fakt, že Lipšic aj po tom všetkom pravidelne vystupuje na obrazovke a snaží sa prostredníctvom svojej práce ovplyvňovať verejnú mienku, je vzhľadom na spomínanú nehodu vyslovene nemorálny. Lipšic mohol pokojne  svoj vplyv namiesto mediálnych vystúpení o jeho klientoch využiť na to, aby sa predmetné miesto lepšie osvetlilo. A nie len to. Celkovo mal ako správny chlap dvihnúť ukazovák a jasne povedať, že by si každý správca ciest mal nechať prekontrolovať cesty vo svojej správe a taktiež mal povedať, že by na rizikových miestach mala prebehnúť čo najrýchlejšia náprava.

Nič z toho sa nestalo a aj na predmetnom prechode pre chodcov existuje dodnes veľké nebezpečenstvo ďalšej nehody.  Čisté svedomie momentálne nemôže okrem Lipšica mať ani starosta Nového Mesta Kusý, ktorý nezabezpečil lepšie osvetlenie na mieste, kde sa toto nešťastie stalo. Je načase, aby ste a prestali starať vyslovene o seba a urobili niečo aj pre druhých. Aj keď ich k tomu treba opäť len dotlačiť.

img_2471 img_2472 img_2473

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777722x
Priemerná čítanosť článkov: 5892x

Autor blogu

Kategórie