Založ si blog

Matovičov plač

Neviem si predstaviť lepší dôvod na úprimný plač ako šokujúce zistenie, že mi niekto otvára zásielky. Takto by možno komentovali Matovičovo počínanie si na jednej z nedávnych tlačových konferencii redaktori Denníka N. Pri všetkej objektivite však treba priznať, že Matovič plač hral a snažil sa využiť súcit voličov na to, aby si nahnal ďalšie politické hlasy. Naozaj veľmi trápne počínanie si.

Nie je to však prvýkrát, čo sa šéf OĽaNO neúspešne posnažil prejaviť silné emócie v politike. Pamätám si napríklad ukričané vystúpenie súvisiace s kauzou „kompa“. Taktiež si pamätám divadielko pred médiami, kedy si Matovič pred kamery priniesol ľudí nasilu hovoriacich východniarskym prízvukom. Nebodaj si chce pravičiar obhajujúci len práva tých silnejších získať priazeň východniarov? Dúfam, že toto je pre neho boj dopredu odsúdený na neúspech. Neviem si predstaviť, že prečo by som v pozícii východniara z regiónu s nízkou zamestnanosťou volil niekoho, kto sa riadi pravicovými myšlienkami.

V tomto si Matovič mimochodom kľudne môže podať ruku s prezidentom Kiskom. Ten tiež hral plač pri objatí s Remiášovou. Ja by som ale chcel úprimne vedieť, že ktorý normálny človek môže uveriť takýmto hereckým výkonom. Možno popularite týchto ľudí bez politického obsahu a bez odbornosti nahráva aj fakt, že sa z médií dozvieme skôr o prezidentovej praženičke na raňajky ako napríklad o tom, že v tom istom čase, ako si prezident vychutnával raňajky, sa v Bratislave udial summit predsedov parlamentov EÚ. Nevadí – prezidentove raňajky by nás asi mali zaujímať viac, aspoň tak si to médiá zjavne želajú.

Poďme však naspäť k plaču. Je to niečo ako tzv. „krokodílie slzy“ – teda slzy vyronené absolútne nasilu a s cieľom psychicky pôsobiť na ľudí za účelom dosiahnuť niečo, čo nie je úplne v súlade s kostolným poriadkom.

Je len na nás voličoch, že ako sa k hercovi Matovičovi staviame a že aké politické vysvedčenie mu odovzdáme v rôznych typoch nadchádzajúcich volieb. Ja stále dúfam, že je medzi nami drvivá väčšina takých, ktorí tomuto človeku hlas neodovzdajú.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777847x
Priemerná čítanosť článkov: 5893x

Autor blogu

Kategórie