Založ si blog

Kedy skončí divadlo SNS?

To, že opozícia pravidelne predvádza divadielka týkajúce sa odvolávania všetkých možných členov vlády a vedenia parlamentu, tak na to sme si už snáď aj zvykli. No ani vo sne by nás asi nenapadlo, že sa k týmto divadielkam začne pripájať aj jedna z vládnych strán. Predseda SNS Andrej Danko stále ako keby nevedel stráviť pád ministra Plavčana.

Medzi Plavčanom a Richterom je predsa len niekoľko rozdielov a to dosť zásadných. Zatiaľ čo bol Plavčan odvolaný na základe jasných a najmä aktuálnych faktov, v prípade Richtera musí SNS loviť vo veľmi ďalekých kauzách, aby si našli zámienku na jeho odvolanie. Nehovorím, že dôvod nie je opodstatnený, no nie je ani náhodou dokázané, že by opodstatnený mal byť. Aktuálny nie je taktiež. Je teda viac menej jasné, že sa tu SNS pokúša len o akúsi pomstu.

Ako bude SNS v skutočnosti zajtra hlasovať? To si zatiaľ členovia tejto čarovnej strany nechávajú pre seba, no je to viac ako dôležité. Ak by totižto SNS hlasovala za návrh opozície, naštrbilo by to dôveru v rámci koalície a ako už niektorí čelní predstavitelia Smeru skonštatovali, mohlo by to viesť až k pádu vlády. Nasledovali by predčasné voľby a vzhľadom na zlyhanie demokratických strán by prišlo k posilneniu radikálov a extrémistov. Strany ako OĽaNO a SaS by si mohli zatlieskať, lebo by na tomto náraste sily extrémizmu mali značný podiel.

Všetky krátko zhrnuté a výstižne uvedené fakty vyššie hovoria o veľmi absurdnej politickej situácii, avšak nič to nemení na tom, že partneri v koalícii by mali byť k sebe korektní a mali by sa navzájom rešpektovať. SNS by teda mala konať s rešpektom k partnerom, podľa vlastného vedomia a svedomia a zároveň uvedomujúc si všetky možné následky, ktoré by mohlo hlasovanie s opozíciou priniesť.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát

18.04.2024 07:02

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 06:23

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777727x
Priemerná čítanosť článkov: 5892x

Autor blogu

Kategórie