Založ si blog

Politická kultúra zjavne len v Smere

Po tom, čo Maďarič ponúkol odstúpenie z funkcie podpredsedu strany Smer, sa spustila lavína kritických ohlasov zo strany ľudí, novinárov a podobne. Teraz už naozaj neviem, že čo sa od tej strany očakáva. Keď je voči sebe kritická, tak je problém, ak nie je voči sebe kritická, je problém tiež. Ak prší – Fico, ak sneží – Fico, ak svieti slnko – Kiska – miláčik. Žijeme naozaj v divnej spoločnosti, kde prebieha informačný konflikt. Dostáva sa k nám len to zlé o jednej strane a len to dobré o tej druhej. Čo je to? Propaganda? Cenzúra? Oboje?

Môžeme sa pripojiť ku Kiskovému stádu mladých ovečiek a začať nakladať na všetko a všade. Môžeme si Maďaričov krok interpretovať ako divadielko a vzájomne sa potlapkávať, že ako sa zaujímame o verejné dianie, lebo sme si ráno prečítali všetky tendenčné titulky najobjektívnejšieho Denníka N. Alebo vystúpime z davu a uvedomíme si nasledovné.

Situácia, kedy podpredseda najväčšej politickej strany ponúka vlastnú pozíciu preto, lebo cíti neúspech vo voľbách, je u nás veľmi ojedinelá. Je to prejav politickej kultúry, ktorým sa nemôže pýšiť žiadna iná strana. Smer vo voľbách spadol nižšie ako bol, to je fakt. A reakcia na to je veľmi dôležitá. Pokiaľ sa však jedná o iné strany, väčšina z nich tiež nemôže byť spokojná, veď v realite každá z nich získala ešte menej ako Smer. Vidíme podobnú kultúru v iných stranách? Nie!

Z tohto dôvodu je na mieste vyzvať ovečky z Kiskovho stáda, aby prestali byť zaslepené a aby si začali všímať fakty a nie zlé interpretácie, subjektívne články a protislovenské reči. Potom nám tu vzniká spoločnosť liberálnych oviec, ktorým vadí ešte aj to, že si Slovan dá na zápas najvyššej súťaže na dresy našiť slovenský znak. Fuj, aké zlé, extrémistické, nacionalistické až fašistické, povedal by si Kiska, pohľadil by zástavu USA vo svojej pracovni a zavolal by podriadeným do Denníka N, nech o tom niečo napíšu.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 776820x
Priemerná čítanosť článkov: 5885x

Autor blogu

Kategórie