Založ si blog

Hoľko sa Dankovi „najlepšie vypláca“

Nikdy v histórii rezortu obrany sa nestalo, že by niekto riadil ministerstvo miesto ministra obrany. Pri súčasnom vedení sme však svedkami takejto situácie, na čele ministerstva v skutočnosti stojí hlavný personalista – generálny tajomník, ktorému de facto minister nosí tašku.

Tento personalista je jednoznačne najrentabilnejším človekom a to doslova pre predsedu parlamentu a šéfa strany, ktorá má ministerstvo vo svojej moci.

Personalista nie je žiadne zlatíčko – bývalý štbák, spravodajský dôstojník, politruk. Podľa mnohých má páky na to, aby držal ministra za … v šachu. Personalista si verí, šíri strach, a ovláda ľudí. Tí, ktorí sa dnes pod nátlakom a zo strachu z hlavného personalistu podpisujú pod rôzne pochybné zákazky (od rekonštrukcií, cez asfaltovanie, až po obrovské vojenské zákazky), si možno neuvedomujú, že kým on vyciciava peniaze z rezortu, oni sa jednou nohou ocitajú v base miesto toho, kto za nich rozhoduje.

Pod nič sa nepodpisuje, jeho podpisy nájdete len na nepodstatných dokumentoch, alebo takých dokumentoch, aby ho nebolo možné stíhať. Toto je už predsa len poučená garda národniarov. Po nástenkových tendroch a kšeftovaní s emisiami si už poniektorí dávajú väčší pozor. Aby nakoniec v base skončili len obyčajní úradníci, ktorí z ich kšeftov nič nemajú a len slepo poslúchajú. A pán generálny vysvetľuje na tlačových besedách lotroviny za asistencie pána ministra a keď ho prichytia pri klamstve, hneď koktá.

Pre predsedu národniarov má pán generálny najvyššiu kvalifikáciu, vie vyžmýkať peniaze pre ich osobné vrecká, tak nech si zodpovedá za svoje kšefty sám a ostatní mu nerobia štafáž. Pán predseda národniarov, urobte si z biznis kamaráta rovno ministra, nech nepykajú len tí nevinní.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777966x
Priemerná čítanosť článkov: 5894x

Autor blogu

Kategórie