Založ si blog

Kiskove problémy sú výrazné

O závažnosti Kiskových problémov v pozícií hlavy štátu už dnes asi nikto nepochybuje. Andrej Kiska sa totižto po nejakom čase v prezidentskom úrade stal politikom zaťaženým minulosťou. A čo je na tom najväčší paradox, nie len politickou. Andrej Kiska, zdá sa, má dosť na rováši.

Jeho kauzy začali už tesne pred voľbami, kedy nedokázal prakticky nijako reagovať na obvinenia zo zneužívania Dobrého Anjela na politické účely. Na môj vkus sa dostatočne nevyjadril ani k tvrdeniu, že má na neho zásadný vplyv scientologická sekta.

Vyjadroval sa a vyjadruje sa ale k iným veciam. Poúča politikov, snaží sa im radiť, múdruje o obrane, korupcii, zdravotníctve, školstve… ako keby bol odborníkom na všetko.

Zdá sa však, že Kiska nie je odborníkom na daňové podvody, z ktorých je usvedčený. Práve tieto daňové podvody mu pravdepodobne zlomili politický väz. Jeho podpora od tejto kauzy kontinuálne klesá a preto sa jeho spriatelené prieskumné agentúry ani len neodvážia uverejniť nejaké konkrétne čísla týkajúce sa jeho osoby ako možnej súčasti najbližších prezidentských volieb.

A to ani nehovorím o snahe o protiústavné kroky, alebo o zneužívaní utrpenia druhých pre svoju vlastnú politickú kampaň – urobil tak napríklad v prípade pani Remiášovej, ktorú úplne „nezištne“ objal a ešte väčšou náhodou stál 2,5 metra od nich člen jeho tímu, ktorý ich kameroval a hneď to zavesil na sociálne siete.

Najnovšie sa jeho médiami ako Denník N, alebo SME, šíri informácia, že si nasledujúcu kandidatúru nechá ujsť a že už nechce byť prezidentom. Bohvie prečo. Buď to len hrá na voliča, aby potom mohol tvrdiť, že ho „ľudia presvedčili“, alebo má za ušami oveľa viac a spomenuté daňové podvody nie sú ani zďaleka celým jeho príbehom.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777970x
Priemerná čítanosť článkov: 5894x

Autor blogu

Kategórie