Založ si blog

Fico, Soros, konšpirácia?

Kto je dnes ovcou?

Pýtam sa to celkom oprávnene, keďže ani jeden zo zväčša mladých ľudí nedokázal, že uplatňuje svoj vlastný názor, nech už by to bolo v akejkoľvek forme. Na Slovensku sa zistili celkom zásadné veci, stala sa vražda, ktorá sa stať nemala, no aj napriek tomu nie je radikalizácia tou správnou odpoveďou.

Okrem toho, nikto z nás predsa nevie, ako to v skutočnosti bolo. Alternatívne vysvetlenie o Sorosovi je tým pádom rovnako nepotvrdené, ako je aj vysvetlenie pomocou talianskej mafie, poprípade cez vládnu stranu Smer. Prečo teda ľudia majú pocit, že presne vedia kto, čo, kedy a ako spáchal? Toto je správanie sa ovce, dámy a páni, najmä teda Kiskove žabky demokratky. Akým právom tvrdíte niečo o pravde, keď žiadnu nepoznáte?

Ďalej by som si chcel predstaviť situáciu, kedy by premiér Fico ešte 3 dni po vražde lyžoval v Rakúsku. Veď by ste ho rozdrvili – médiá, žabky demokratky, celá táto vaša liberálna squadra. A to ani nehovorím o tom, keby sa stretol s nejakým multimiliardárom.

A tým sa dostávame k Sorosovi. Tvrdiť, že priamo on si objednal vraždu, by bolo určite od veci – avšak takto to premiér nepovedal. Mocenské hry by tu však mohli byť, prečo nie? Ak by niekoho nenahnevalo premiérove tvrdenie, nestrhla by sa voči nemu taká organizovaná vlna odporu, nemyslíte? Takže podozrenie je, prečo by malo byť konšpiračné? A ak aj je, tak zatiaľ je rovnako konšpiračné ako všetky ostatné verzie.

V neposlednom rade: prečo by sa premiér nemohol opýtať prezidenta, že o čom sa s týmto multimiliardárom bavil? Dokonca aj bez ohľadu na udalosti posledných dní by takáto otázka nebola zlá. Prezident je ústavný činiteľ, pravidelne informovaný o rôznych spravodajských informáciách. To, že sa so Sorosom stretol, je overená informácia z jeho kancelárie, preto sa tejto téme rád vyhýba. No a vzhľadom na to, že čo vie a aké má postavenie, majú ľudia jednoznačne právo vedieť, že o čom sa s takýmto človekom bavil. Veď ak to bola nevinná konverzácia, nech to povie.

A opäť. Každému z tejto skupiny z protikorupčných pochodov vadilo, že majú na premiéra vplyv oligarchovia. Multimiliardár je oligarcha, dokonca v celosvetovom meradle. Prečo teda nejdú protestovať pred prezidentský palác? Ja si pamätám, že napríklad Gorila ešte pred palác chodila, viete prečo? Lebo v ňom ešte nesedel miláčik, ktorému je všetko odpustené.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 776940x
Priemerná čítanosť článkov: 5886x

Autor blogu

Kategórie