Založ si blog

Kiskove prepojenie na Sorosa je reálne, je to nepriestrelný fakt

V prvom dnešnom blogu som písal o tom, že prepojenie prezidenta Kisku na multimiliardára Sorosa musí prezident vysvetliť. Rovnako tak ich stretnutie počas jeho oficiálnej cesty v USA. Samozrejme, mimo program. Dobré vzťahy medzi ľuďmi v tejto skupinke dokazuje aj fakt, že dcéra bývalého prezidenta Open Society Foundation, je dnes ženou Kiskovho syna. Tak poďme do toho kiskovoliči, ak sa chcete hrať na prepojenia, čítajte.

 

Rudolf Chmel, politik, bývalý minister kultúry a podpredseda vlády v pravicových vládach – v Dzurindovej ako minister, v Radičovej ako podpredseda vlády. Pokiaľ niekto hovorí o konšpirácii, ako mi potom vysvetlí, že Rudolf Chmel v rokoch 1993-2000 bol prezidentom Sorosovej nadácie Open Society Foundation? Na nadáciu nezanevrel dodnes, od roku 2000 je totižto členom jej Rady starších. Chmel mal naviac počas privatizácie vysokú pozíciu v strane ANO, ktorej predstavitelia sa vo veľkom spomínajú v kauze Gorila.

Na Kisku je napojený celkom jasne. Chmelova dcéra je totižto manželkou Kiskovho syna – Kiskova nevesta – alebo, Chmel je Kiskov svat. O čom sa tu teda bavíme? Keby existovalo takéto prepojenie na premiéra, Matovič by k tomu už organizoval pochod, prečo sa teraz mlčí, milé médiá? Zámerne?

V tomto kontexte už premiérové slová dokonca dávajú zmysel. Ako pri takýchto jasných faktoch môžeme vylúčiť, že prezident nie je ovplyvnený zo zahraničia? Ako môžeme veriť, že jeho stretnutie s multimiliardárom bolo nevinné? Ako môžeme veriť, že mu prejav písala jeho kancelária? Nikto netvrdí, že ho musel písať priamo Soros, ale existuje predsa veľa „jeho ľudí“, ktorí Kisku mohli aspoň „správne“ nasmerovať.

V neposlednom rade sú zarážajúce Šimečkove tvrdenia, ktoré povedal v momente, kedy ani netušil, že ho niekto točí. Tento človek bol Kiskom 1.1. tohto roku vyznamenaný. Vo svojej odpovedi na otázku týkajúcu sa jeho vzťahu so Sorosom odpovedal, že ho považuje za veľmi dobrého priateľa. Naviac podotkol, že Soros sa prostredníctvom svojich nadácii snaží podporovať liberálnu demokraciu – inak povedané, ovplyvňuje svet. No a čo ma zarazilo úplne najviac? Soros mal vraj výrazne dopomôcť k zosadeniu Mečiara.

Prečo by sa teda nemohol snažiť o zosadenie Fica? Prečo to je podľa liberálov z mesta konšpirácia? Všetko to začína do seba zapadať.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva

23.04.2024 10:56

Na lykožrútovú kalamitu v okolí Čierneho Balogu upozornili lesníci začiatkom marca.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 778203x
Priemerná čítanosť článkov: 5895x

Autor blogu

Kategórie