Založ si blog

Prezident Kiska, nerozdeľujte národ. Napomáhate len extrémistom.

Prezident Andrej Kiska dnes odprezentoval skutočnú ambíciu svojich poradcov a svoje politické tápanie. Definitívne pochoval akúkoľvek nadstraníckosť svojho úradu a po neodôvodnenom nevymenovaní ústavných sudcov sa opäť dostal do konfliktu s Ústavou. Dnes, keď Slovenskom bičujú vášne, opozícia ženie ľudí do ulíc, však nie sme v situácii, že môžeme rok, dva, či tri čakať na rozhodnutie z Košíc.  

Je pritom evidentné, že prezident (či jeho poradcovia) sa rozhodli hrať so Slovenskom vlastnú hru. Andrej Kiska, ktorý chcel ľudí spájať, je po dnešku možno väčším polarizátorom spoločnosti, ako niektorí predstavitelia opozície, alebo Fico s Kaliňákom. A to je pred posledným rokom jeho mandátu smutná vizitka. Čo by sa asi udialo, ak by v najbližších dňoch vyšli do ulíc sympatizanti vládnej koalície a protestovali by za „Slušné Slovensko bez Kisku“? Asi by sme sa dočkali informovania v štýle, že na Slovensku je ohrozená demokracia, lebo sfanatizovaný ľudia žiadajú odstúpenie prezidenta. Pritom práve prezident je sám, so svojim politickým amaterizmom, najväčším ohrozovateľom demokracie. Nie pre nevymenovanie Pellegríniho vlády, ale preto, lebo takýmto konaním naháňa sklamaných a zhnusených ľudí do košiara extrémistov, proti ktorým tak veľmi chce bojovať. To, že preferencie rastú im a nie opozícii, napokon potvrdil aj posledný prieskum.

Preto pán prezident, z hrušky dole. Poďte už skutočne pracovať na ukľudnení situácie a nie len ťažko vzdychajúc k tomu vyzývať iných.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777780x
Priemerná čítanosť článkov: 5892x

Autor blogu

Kategórie