Založ si blog

Mantra predčasných volieb – plánovaný podvod na slušných ľuďoch

Ako z pokazeného gramofónu sa už niekoľko týždňov dookola ozýva predovšetkým z opozície, že jediným riešením sú predčasné voľby. Samozrejme s tým, že nechceme vládu spájanú s korupciou, oligarchami, či priamym prepojením na mafiu. Poďme sa teda pozrieť, čo by tie predčasné voľby priniesli a čo by bolo po nich možné očakávať.

Posledný prieskum ukázal, že rozloženie síl v novom parlamente by bolo nasledovné:

SMER-SD (s prepojením na oligarchov Brhela, Výboha… a cez Jasaňa s Troškovou na Talianov) 35 mandátov;

SaS (s prepojením na Sabola, Pentu, schvaľovača kandidátky Kočnera a s Štbáckymi maniermi) 24 mandátov;

OĽaNO (s daňovým podvodníkom a pašerákom tlačiarenských strojov s takmer 20 miliónmi na účte manželky) 18 mandátov;

Sme rodina – Boris Kollár (s kamarátom už len Piťa, alebo Žaluďa, Surovčíka a ďalších mu už zastrelili, či inak odstránili, no s mafiánskou družkou Diniča, Deáka, Havla, Piťa a iných po boku) 18 mandátov;

SNS (s oligarchami zo Slavia Capital a Siekelom za chrbtom i Štbáckou RSDr. mafiou v čele)17 mandátov;

Kotleba – ĽSNS (s fašistickými riešeniami a extrémistickými názormi) 17 mandátov;

KDH (s podporou Penty a korupčným rozdávaním bytov vyvoleným) 12 mandátov;

Most-Híd (s Világim za kormidlom a pozemkovými čachrami v plachtách) 9 mandátov.

Z tohto krátkeho výpočtu možno vidieť, že budúca „slušná“ vláda, ktorá by nemala byť spájaná s korupciou, oligarchami, či priamym prepojením na mafiu, je viac snom, ako možnou realitou.

Kto by teda tvoril väčšinu v parlamente a teda aj vládu? SMER-SD a Kotlebova ĽSNS (spolu 52 mandátov) sú podľa vyhlásení opozície mimo hru. Počty sú exaktné a teda nemusíme blúzniť ako Matovič, Galko, či Ďuriš-Nicholsonová, ale stačí nám počítať.

SaS + OĽaNO + Sme rodina + KDH dá spolu 72 mandátov, čo je na väčšinu príliš málo. Nehovoriac o tom, že predseda jednej zo strán takejto koalície je mafián priamo a nepotrebuje na spájanie s mafiou žiadne Majky. A to nehovorím ja (nie že by som nesúhlasil), ale predseda strany (A. Hlina), ktorý by s ním mal takúto vládu/väčšinu tvoriť. Je tiež nepredstaviteľné, aby sa politici radili o kandidátke a pozíciách v štáte s ľuďmi z mafiánskych zoznamov, tvrdil nedávno Lipšic z OĽaNO – NOVA (opäť môžem len súhlasiť). No daňovému podvodníkovi Igorovi to už asi nevadí (zrejme si spočítal, že by tak mohol ľahšie Galka vydierať, ak by chcel nekompromisne vyšetriť jeho podvody).

Navyše to znamená, že by museli pribrať do svojho zoskupenia jedného z dvojice Danko (SNS) – Bugár (Most-Híd), ktorých už natoľko pošpinili (predovšetkým Matovič a nie prvýkrát), že táto vízia je ťažko predstaviteľná. No v politike platí dobre známe nikdy nehovor nikdy a predovšetkým Bugár takéto zmeny smeru ovláda skvele. Každopádne, predčasné voľby a vízia nejakej „slušnej, nekorupčnej a nemafiánskej“ vlády je ako vidno čistá utópia.

Aj preto je požiadavka „apolitických“ organizátorov protestov na predčasné voľby silne politická. Slušní organizátori by ľuďom, ktorí do ulíc prídu, mali povedať aj to, že oni nechcú zmenu systému (volebného, financovania strán, sfunkčnenia referenda, schválenia hmotnej zodpovednosti politikov, nezávislosť policajnej inšpekcie a ďalších zložiek vyšetrujúcich korupciu), ale ako už povedal Eduard Chmelár, chcú len odovzdať moc a vládu do rúk iných. A to bez ohľadu na to, že ich morálny profil je rovnako krivý, ak nie krivší ako tých, čo majú moc a vládu v rukách teraz.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777870x
Priemerná čítanosť článkov: 5893x

Autor blogu

Kategórie