Založ si blog

Protestujúce deti za vodou

Na začiatku som si povedal, že zlaté, deti sa zaujímajú a protestujú. Dnes si hovorím, odporné, deti si nechajú platiť za organizovanie protivládnych protestov a protestujúci si často len naivne myslia, že sa niekto z nich zaujíma o veci verejné.

Celé je to o tom tlačiť na emócie. Ukázať ľuďom, že deti chcú protestovať a ich rodičia a starí rodičia by sa k nim mali pridať. Teda prepáčte, starí rodičia asi nie, keďže priemerný sopliak na protestoch má pocit, že starší ľudia by ani pomaly nemali voliť, lebo oni sú na tomto svete už len na to, aby dožili. Milí mladí ľudia z trápnych protestov, pár poučných bodov pre vás.

  1. Profit z toho celého majú organizátori, nie vy

Ja naozaj verím, že veľa ľudí protestuje preto, lebo sú presvedčení o možnosti lepšieho fungovania tejto krajiny. Problém je však to, že takýto ľudia si potom nemôžu vidieť pred špičku nosa. Protestujem za slušnosť, protestujem za zmenu, ale neuvedomujem si, že pomáham ľuďom ako Sulík, Matovič, Kollár, alebo Hlina k moci? Ako chce strana OĽaNO vládnuť, keď si napríklad po volebnom zisku v Žilinskom kraji musela na úrade ponechať skoro všetkých vrcholných zamestnancov, lebo odborníkmi proste nedisponuje? Vláda si vyžaduje ministrov, štátnych tajomníkov a veľké množstvo odborníkov na ministerstvách, no nemôžeme zabudnúť ani na kvalitu poslancov v parlamente. Je to niečo, na čo opozičné strany nemajú. Okrem toho, nie je naozaj nikomu trápne, že tam chodí protestovať z presvedčenia, zatiaľ čo ľudia na pódiu sú len zaplatené bábky?

  1. Ak je požiadavka splnená, príde ďalšia, lebo donor si ešte nepraje koniec protestov.

Ukončenie protestov nie je vôbec záležitosťou názoru tých troch detí pred kamerami. Protesty budú ukončené vtedy, keď sa ich neoficiálny a neznámy finančný partner rozhodne ukončiť ich a prestane platiť deťom za ich organizáciu. Na takomto niečom chcete participovať?

  1. Boj cez slušnosť.

Určite ste si všimli, že nie len lídri protestov, ale taktiež herci a im podobné ovce, sú naučení zrazu používať slovo slušnosť a všelijaké slová od neho odvodené v každej možnej chvíli. Je slušné to, čo popisujem tuto vyššie? Je slušné organizovane a so špinavými cieľmi manipulovať verejnou mienkou? To určite nie!

Dnes teda určite ostaneme pri týchto bodoch, ale ak to má u vás úspech, nabudúce pokračujeme.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 778458x
Priemerná čítanosť článkov: 5897x

Autor blogu

Kategórie