Založ si blog

Prepojenie vraždy so Smerom? Určite nie

Vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej ešte stále v spoločnosti vyvoláva veľké množstvo otáznikov. Od začiatku je jasné, že je logickou stratégiou opozície a prezidenta Andreja Kisku pripísať vraždu čo najviac Smeru. Spomenutí pri tom prekračujú naozaj všetky medze, ktoré si len vieme v tejto súvislosti predstaviť.

Aký by museli byť „smeráci“ sprostí, aby takto niekoho „dali dole“? Pred očami všetkých? Ľudia, rozmýšľajme trochu prosím. Ak by tá strana zabíjala každého novinára, ktorý si na ňu otvorí ústa, mŕtvych by ich bolo plno. To, že Smer nedal zabiť Kuciaka, je celkom logické a to o čo sa snaží napríklad Igor Matovič, keď označuje Smer a jeho predsedu Fica za zodpovedných za vraždu, je viac ako trápne a podľa môjho skromného názoru aj hodné paragrafu. Matovičovi by som nechal preukázať spojitosť pod hrozbou trestu, nech sa raz a navždy zhovadí a nech sa ukáže, že je to obyčajný politický klamár.

Celkom výstižne to povedal známy publicista Hrabko: „Myslím, že Fico by bol najšťastnejší človek na svete, keby bol vrah dolapený, a aj objednávatelia“. Mne neostáva nič iné, ako súhlasiť. Uvedomme si, koľko rôznych skupín ľudí na Smer útočí, koľko hlasov sa ozýva, že Smer je ten zodpovedný. Týchto hlasov ale nie je väčšina. Je ich len dosť na to, aby ich spolitizované pravicové a liberálne médiá mohli nafúknuť v prospech Kisku a opozície. Ak by sa to všetko vyšetrilo, aspoň by sa konečne ukázalo, ako opozícia a prezident zavádzajú ľudí.

Obávam sa však jednej veci. Ak by sa došlo na to, že vrah nebol prepojený na Smer, dokonca, že vrah mohol byť prepojený na opozíciu alebo médiá, plátky a portály by sa postarali o to, aby ľudia považovali vyšetrovanie za plné podvodov. A to všetko len preto, lebo pár ľudí na ulici a pár novinárov popreplietaných s mimovládkami si myslí, že poznajú vraha a riadne vyšetrovanie ich nezaujíma. Dokonca ho vzhliadajú nečinným.

Vyšetrená vražda by pomohla každému, okrem opozície. Tej totižto toto celé hrá do kariet. Veď je to predsa „míľnik, ktorý sme dosiahli vraždou Jána Kuciaka“, ako hovorí Igor Matovič.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777986x
Priemerná čítanosť článkov: 5894x

Autor blogu

Kategórie