Založ si blog

„Rétori“ na protestoch a ich špinavé motivácie

Mysleli ste si, že všetci herci, novinári, hudobníci a podobné postavičky z protestov, tam chodia preto, lebo chcú dobre občanom a nemajú žiadne krajne motivácie? Ak áno, potom odporúčame prečítať si tento článok. Je o tom, čo majú jednotliví „rétori“ z protestov za ušami a prečo vystupujú a je v ich záujme to robiť.

Maroš Kramár, nevinný a nezávislý herec bažiaci po slobode… to určite! Stačí si otvoriť obchodný register a hneď zistíte, že tento človek vytvoril niečo ako Váhostav v menšom. Maroš Kramár bol spoločníkom vo firme AU SPOL s.r.o., cez ktorú sa stal spolumajiteľom napríklad v minulosti známej reštaurácie Malecon v Bratislave. Firma sa však onedlho dostala do problémov a do výrazných dlhov voči štátu, napríklad na daniach a odvodoch. Spoločnosť bola napokon zrušená a vymazaná v roku 2012, pri čom dôvod výmazu je nejasný, pretože uvedený „dobrovoľný výmaz“ je ako dôvod nedostatočný. Spoločnosť prešla pod inú – CUBA SI s.r.o., čím vlastne Kramár so svojimi spoločníkmi nepriamo podviedol štát a záväzkov voči celej spoločnosti sa zbabelo zbavil. Je to naozaj podobné ako Váhostav, až na to, že Váhostav podviedol veriteľov, Kramár všetkých občanov Slovenska. Problém? Lucia Žitňanská sa v období svojho posledného pôsobenia na ministerstve snažila pripraviť novelu zákona v takej podobe, aby zamedzila takýmto podvodným praktikám. Kramára by to samozrejme do značnej miery dostalo do problémov a to ešte ani nevieme, koľko spoločností a projektov sa takto chystá potopiť v budúcnosti. Kramár má už dnes za sebou pád viacerých subjektov.

Štvorka Hryc, Stanke, Kemka, Pauhofová už naozaj vyzerá nevinne, no opak je opäť pravdou. V prvom rade treba s menším nadhľadom podotknúť, že bojujú za slušné Slovensko, pri čom nie sú schopní v našej peknej krajine ani bývať a žiť. Stanke si užíva Brno, zatiaľ čo Kemka býva vo „veľkom“ Rakúsku. To sú nám hrdí Slováci! Andy Hric má tiež dôvod dúfať v zmenu vládnej garnitúry a tým dôvodom rozhodne nie je blaho občanov. Herec totižto v minulosti vyhlásil osobný bankrot a dlhov má až po krk. Určite by mu teda pomohlo, keby jeho kamaráti z opozície po tej toľko prepieranej zmene poťahali za nitky. Navyše, no a toto si treba priznať úplne otvorene, herci z protestných pochodov netvoria ani náhodou väčšinu spomedzi hercov. Je to výrazná menšina.

Štefan Hríb ako bojovník za slušnosť? Toto keby niekto povie 2 roky dozadu, asi by to bolo hodné výsmechu. Jedná sa o presne toho istého Hríba, ktorý roky ako vplyvný novinár manipuluje spoločnosťou a obťažuje ju svojimi obmedzenými názormi. Naviac, to, ako dotiahol prezidenta SR na oslavu, na ktorej sa nachádzali dvoma súdmi právoplatne odsúdení vrahovia Cervanovej, je úplný vrchol. Tento človek ich dokonca aj obhajuje. Čo má toto so slušnosťou?

Je zaujímavé, ako sa dnes Eugen Korda pohybuje v liberálnej spoločnosti, pri čom jeho životné postoje, ktoré počas svojej kariéry stihol prezentovať dostatočne výrazne, ani náhodou nie sú liberálne. Jedná sa o človeka, ktorý vnucuje svoj názor iným ľuďom a keby ho chcel niekto obsadiť do filmu „Muži, ktorí nenávidia ženy“, mohol by tam s prehľadom hrať hlavnú postavu. Počas iniciatívy #metoo sa dokonca prišlo na to, že v minulosti mal násilnícke a sexistické sklony, ktoré sa prejavili napríklad na veľmi nevhodnom obťažovaní redaktorky.

Kovačič Hanzelová sa v poslednej dobe ukázala najmä ako bojovníčka za práva redaktorov z RTVS. Dá sa však uvažovať nad tým, či pracuje v prospech politizácie, alebo depolitizácie. Vzhľadom na jej veľmi jednostranný obsah sa prikláňame skôr k prvej možnosti. Na protestoch sa aktívne zúčastňuje a bojuje za „slušnosť“. Bohvie, či za ňu bojovala aj v minulosti, keď stála za rozpadom rodiny s dvomi deťmi po tom, čo si to údajne (podľa Dolinského) rozdávala s pánom Dúbravským v TA3 priamo pod priemyselnými kamerami v garáži.

Paľo Habera sa taktiež začal aktívne vyjadrovať k protestom, čo nás viedlo k tomu, aby sme si zistili jeho možné motivácie. Habera má taktiež čo skrývať a spriaznené duše vo vláde mu k tomu môžu dopomôcť. Podľa všetkého zbohatol počas Mečiarovej éry, kedy zarábal a ryžoval na Rezešových peniazoch.

Milan Kňažko, starý pán s akou takou kultúrou prejavu. Zjavnú a značnú podporu zo strany pochybného podnikateľa Ivana Kmotríka st. však nezakryje. Kmotrík ho podporoval napríklad počas jeho kandidatúry za primátora hlavného mesta. V minulosti robil aj v Kmotríkovej TV JOJ na pozícii generálneho riaditeľa. Kňažko sa ničím z tohto dokonca vôbec netají. Fedor Gál o ňom v minulosti povedal, že to je človek, ktorý „pomohol otvoriť dvere mečiarizmu“.

Ak si to teda celé zhrnieme, o slušnosti v prípade týchto ľudí nemôže byť reč. Každý z nich má niečo za ušami a rozhodne sa nejedná o ľudí, ktorí by mali právo diktovať spoločnosti, že čo je slušné a čo nie. Treba zároveň dodať, že sa jedná o menšinu verejne činných ľudí, rovnako ako sa v prípade protestov ako takých jedná o menšinu obyvateľov.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 778367x
Priemerná čítanosť článkov: 5897x

Autor blogu

Kategórie