Založ si blog

Farmári zneužití na politické ciele

Organizátori farmárskych protestov majú prepojenia na opozíciu a to cez jej novinárov! Spolitizované farmárske protesty včera pocítila aj Bratislava, ktorej obyvatelia mali včera možnosť pozerať sa na to, že ako to asi tak môže vyzerať, keď vám niekto dobre zaplatí za to, aby ste boli v každom prípade nespokojní. Mnohým sa teda naskytol pohľad na transparenty, ktorých veľké množstvo s farmármi a s poľnohospodárstvom ani nemalo nič spoločné a boli to jednoducho len politické heslá opozície.

Andrej Bán je redaktorom Denníka N a píše taktiež aj pre .týždeň. Teda pre médiá, ktoré sa vôbec netaja tým, že majú blízky vzťah k opozícii a k prezidentovi Kiskovi. Čo môžeme od takéhoto človeka čakať? No každopádne nič objektívne vo vzťahu k vláde. Dokonca to niekedy vyzerá tak, že jedinou úlohou Denníka N je čo najviac nakladať na vládu a nič naokolo nemusí nikoho z týchto redaktorov zaujímať. Žiadny kontext, žiadne súvislosti. Niekedy dokonca politikom ako keby robili hovorcov, čo je prípad napríklad Moniky Tódovej, ktorá týmto spôsobom Kisku ofukuje už naozaj pravidelne.

Patrik Magdoško je ďalší človek, ktorého by sme si mali v súvislosti so spolitizovanými farmárskymi protestami predstaviť. Je to organizátor týchto protestov, ktorý má, na „veľké počudovanie“, veľmi živé a dokázateľné prepojenie na opozíciu a na novinárov spomenutých opozičných médií. Jeho prepojenie na opozíciu dokazuje v prvom rade fakt, že sa vo voľbách do VÚC v Košickom kraji uchádzal o podporu voličov za pravicový zlepenec strán SaS, OĽaNO, NOVA a spol. Teda presne pod skupinkou strán, ktoré (tie, ktoré dodnes prežili) majú zjavný záujem na tom, aby farmári protestovali. Prepojenie na médiá dokazuje napríklad priložená fotografia, ktorá na človeka nepôsobí ako formálne stretnutie politicky angažovaného človeka a novinárov, ale ako reálna priateľská fotografia. Pre niektorých to nie je problém, no ak sa ako my domnievate, že by mal byť vzťah novinára a organizátora „nezávislých“ protestov proti vláde čisto formálny, ste z tohto faktu rovnako znechutení ako my. Spolitizovaný ale nie je len Magdoško, ale aj ostatní z tímu organizátorov vrátane Lucie Gállovej s prepojením na Pčolinského.

Výsledkom tohto celého je, že sa farmárske protesty v žiadnom prípade nemôžu považovať za nezávislé a dokonca máme pocit, že im žiadne médium, okrem opozičných, nevenovalo veľkú pozornosť. A mimochodom, mali sme tú česť prechádzať okolo tej kolóny s traktormi a ak ich bolo avizovaných 100, tak vám ručíme za to, že ich tam bolo ledva 50.

Aj farmárske taktiky idú presne tak ako taktiky každého jedného opozičného protestu doteraz. Tváriť sa ako niečo vzniklo úplne prirodzene, pri tom je to zjavne dobre odmenené, ďalej sa tváriť, že ako veľa ľudí sa zapojilo, pri čom sa často nezapojí ani polovica z medializovaného počtu a v neposlednom rade sa všetci tvária, že ako ide o ľudí, no keď si prečítate zopár transparentov, ihneď zistíte, že sú traktory len lacným reklamným priestorom pre opozíciu.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777921x
Priemerná čítanosť článkov: 5893x

Autor blogu

Kategórie