Založ si blog

Politický festival Pohoda je podporovaný Európskou komisiou

Čo týmto Komisia sleduje? Na jednej strane Komisia od svojich komisárov vyžaduje, aby mali v sebe čo najviac nestrannosti a to najmä v zmysle nechávania svojej štátnej a politickej príslušnosti v úzadí. V opačnom prípade komisárom hrozia relatívne vážne sankcie. Keď však niečo Komisia ako inštitúcia vyžaduje, prečo to sama nespĺňa? Tým, že festival Pohoda finančne podporila, ovplyvnila politiku na Slovensku v prospech jednej zo strán politického súboja. Máme to chápať tak, že sa nám Komisia snaží „predpísať“ politickú voľbu, ktorá by bola pre vážené autority z Bruselu „tá správna“?

 

Minulý článok, venovaný tejto téme,  bol v prvom rade o tom, že Pohoda už dávno nie je apolitickým hudobným festivalom a že jej organizátori sami pokrytecky porušujú hodnoty, ktoré festivalu, aj keď veľmi nešťastne, nastavili.

Odvtedy však bol odhalený ďalší fakt, ktorý nás núti zamyslieť sa nie len nad Pohodou samotnou, ale aj nad jej sponzormi. Samozrejme, že medzi nimi nájdeme plné portfólio firiem, ktoré majú blízko ku Kiskovým ľuďom na Slovensku, k prezidentovi osobne, ale aj k významným zahraničným činiteľom, s ktorými spolupracuje. Čo je však horšie, nájdeme tam aj významnú inštitúciu Európskej únie.

50 tisíc Eur malo z Komisie smerovať na podujatie Pohoda. A keďže sa Pohoda vlastne ani netají tým, že je spolitizovaná a že slúži jednej strane politického spektra, takáto podpora je podľa našej mienky vážnym prešľapom Komisie a Slovensko by sa tým pádom malo začať zaujímať o novú tému. Komisia totižto týmto krokom jednoznačne podporuje práve tú stranu politického spektra, ktorú podporuje Pohoda – liberálnu, prokiskovskú a do značnej miery aj proopozičnú. Junckerove úsmevy pri každom stretnutí s premiérom Pellegrinim a s komisárom Šefčovičom, v tomto kontexte vyznievajú ako hotová faloš.

Takže, základných pár otázok. Prečo Komisia podporila podujatie Pohoda? Aké ciele týmto celým sleduje? Výmenou za akú službu to robí? Mali by sme sa začať obávať?

Najviac ma dostáva nezáujem médií, ktoré by si inak pri hocijakej podpore pre vládne strany otvárali ústa ihneď a zároveň by sa vložili do úlohy sudcu ako vždy. Teraz však mlčia. To je Kiska pre niektoré slovenské médiá až tak nedotknuteľný? To máte fakt až tak v gatiach z toho, kto za ním v zahraničí stojí? To fakt viete hrať formu len vo vyjadreniach o vládnych činiteľoch? Ste novinárskou hanbou. Z nezáujmu médií vo veľkom vyplýva aj nezáujem verejnosti a kontrolné mechanizmy sa tiež niekedy zvyknú zobudiť až po nátlaku médií a verejnosti… tak ich zobuďme!

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 776357x
Priemerná čítanosť článkov: 5881x

Autor blogu

Kategórie