Založ si blog

Z čoho financuje Matúš Vallo kampaň?

V posledných dňoch kampane sa na internete objavili informácie, že je Matúš Vallo dvorným architektom Penty, teda pochybnej finančnej skupiny na slovenskej pôde. Nechceme v tomto blogu posudzovať jeho napojenie na túto finančnú skupinu, skôr by sme chceli otvoriť niekoľko otázok, ktoré sa týkajú jeho kampane.

Matúš Vallo je kandidátom, ktorý na svoju kampaň, no a je to jasné už aj z vizuálneho hľadiska, minul určite spomedzi všetkých kandidátov v komunálnych voľbách v Bratislave najviac. Vallo sa počas kampane pekne vyfarbil a to musíme uznať, že sa na začiatku nejavil ako zlý kandidát.

Už po pár týždňoch kampane ho však podporili „slušné“ projekty, ktoré sa následne zaslúžili o priliatie peňazí do jeho kampane. Iniciatíva za slušné Slovensko, Progresívne Slovensko a strana Spolu sú subjekty, ktoré kandidátov nepodporujú len tak a zo srdca. Už vtedy sme si pomysleli, že Matúš Vallo asi nebude čo to do transparentnosti úplne v poriadku.

Následne sa to začalo. Nejde len o množstvo reklamného smogu, ktorý do mesta priniesol. Jeho videá majú veľmi drahý design, vystupujú v nich osobnosti, ktorých zaplatenie stojí veľa prostriedkov a príspevky na Facebooku sú umelo propagované tak veľmi, že to muselo stáť desiatky až stovky tisíc Eur. A pri tom len na vonkajšiu kampaň minul 6-cifernú sumu.

Takže, nech Matúš Vallo neklame a nech jednoznačne povie, kto mu dal peniaze na kampaň a koľko dostal od takzvaných tretích strán. Zákonný limit 250 000 Eur s určitosťou nedodržal – jeho kampaň stojí oveľa viac, lebo nejde len o jeho transparentný účet, ale aj o príspevky od tretích strán.

Prestaňme si voliť klamárov.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777600x
Priemerná čítanosť článkov: 5891x

Autor blogu

Kategórie