Matovič, daj pokoj slušným ľuďom!

4. augusta 2016, tribunaludu, Nezaradené

Za prešľap voči morálke zvykneme považovať veľa vecí. Avšak ak človek, ktorý sám nemá doriešené kauzy súvisiace s jeho firmou organizuje pochody voči zlodejom, je to na jednej strane smiešne, na druhej opovážlivé a spomínané slovo prešľap sa v tomto prípade možno stáva slabým.

Napadlo vôbec niekoho, že sa Matovič len všemožne snaží zakryť svoje vlastné zakopnutia, ktoré nedokáže vysvetliť? Kde sa v jeho prípade stratili kvality, ktoré sú väčšinou vlastné dobrým politikom? Kde je rétorika, argumentácia, diplomacia, presvedčivosť? … Alebo sa nebodaj necháme ovplyvniť naozaj hocikým?

Robiť z protestov slušných ľudí koncerty na podporu konkrétneho politického subjektu mi príde ako zlý vtip. Som samozrejme rád, že sa počet stúpencov týchto jeho aktivít znižuje, ale už len to, že na takéto divadlo (vlastne na promo akciu OĽANO) príde slušný človek, je trochu smutné. Nevadí, možno raz zistí aj ten ostatok, že sa tu nejedná o úprimnú snahu riešiť problémy ľudí.

Lipšic taktiež už nie je od spojenia s Matovičom ani len trochu dôveryhodný. Jeho stála hra na neskúsenú mladú silu musí skončiť v momente, keď si uvedomíme, že v minulosti už viedol 2 rôzne ministerstvá, no výrazné výsledky po ňom neostali ani na jednom z nich. Jeho rétorické schopnosti a suverenita v komunikácii sa strácajú v tieni jeho nevýraznej a veľmi nevydarenej politickej minulosti.

Sulík? Ten je na tom aspoň odborne veľmi dobre. Veľa ľuďom sa však nepozdáva jeho postoj k EÚ a bratríčkovanie sa s ľuďmi typu Nigel Farage a podobne, ktorí sú vyslovene deštruktívnymi typmi politika. Dlho som si myslel, že Sulík nie je deštruktor, vzhľadom na jeho posledné vystúpenia a kroky mám však už iný pocit.

V rámci zhrnutia by som mal teda 2 základné odporúčania – jedno pre nás slušných ľudí a druhé pre Lipšica a Sulíka. My by sme ako občania nemali dovoliť deviantovi, aby sa radil medzi slušných ľudí… a ostatok tohto nezmyselného trojspolku by si mal uvedomiť, že ak aj naďalej budú spájať budúcnosť s Matovičom, potopí ich.