Kňažko a Markovič nás veľmi sklamali

9. augusta 2016, tribunaludu, Nezaradené

Ľudia, ktorí sa už určitým pozitívnym spôsobom zapísali do našej histórie, si začínajú kaziť povesť hraním hry dvorného šaša Igora Matoviča. Absurditou je najmä to, že na takéto poníženie naozaj nie je ani jeden z nich odkázaný.

Zamýšľam sa teda nad dôvodom, prečo sa tlačia na tribúnu, ktorej poslaním je robiť promo politickému subjektu Igora Matoviča. Ešte niekde v kútiku duše stále verím, že si za to nenechajú platiť, ale pri zvážení ich možných motivácii ma žiaden iný dôvod ich účasti nenapadá. Markovič dokonca sám tvrdí, že Sulík by bol ako premiér len obyčajným prechodom z kaluže do blata. Nevidím teda dôvod, prečo takto podporuje politikov, ktorí zo Sulíka premiéra reálne chceli spraviť a podrobiť tak Slovensko v dôležitom období koalícii šiestich zväčša vnútorne rozštiepených strán.

Milan Kňažko je možno trochu iná kategória, ako Markovič. V posledných mesiacoch má za sebou 2 zásadné politické porážky a možno si aj takýmto spôsobom chce v toto pre neho nešťastné obdobie dokazovať svoju dôležitosť a váhu svojho slova. Pri všetkom však zabúda, že aj na neho ľudia, ktorí ho dnes žiadajú o vystúpenie v ich prospech, vyťahovali najmä počas prezidentskej kampane špinavosti, aby dostali do paláca svojho scientológa.

Situácia okolo týchto dvoch pravdepodobne kúpených pánov je teda veľmi záhadná. Isté však je, že u nejedného Slováka momentálne naplno klesá ich charakter a česť. Veď dať sa dokopy s podvodníkmi z OĽANO a spol. nie je nič na pochvalu. Ale ktovie, možno Matovič jednému z nich ponúkol jeden zo svojich špinavých kšeftov, aby chudáci glosátori mali na živobytie.

Čo už, svet je niekedy zvláštny…