Natáliina matka ako keby bola ďalším produktom opozície

29. septembra 2016, tribunaludu, Nezaradené

Dúfal som, že sa už o takomto čase nebudem musieť venovať tejto kauze, ale vzhľadom na to, že sa ju opozícia zjavne pokúša zachovať, tak musím. Nemám totižto rád, keď niekto niečo celkom jasne zanedbá a potom to nie len že celé hodí na niekoho iného, ale ešte dokonca aj zahrá divadielko.

 
Tým niekým iným, na koho bola v tomto prípade hodená vina, bol štát. Nechcem tu teraz rozbiehať debatu, že do akej miery je zodpovedná vládna strana Smer, ale som si istý, že do menšej, ako by chcela ľuďom opozícia povedať. Ide tu totižto o viacero navzájom prekrývajúcich sa faktov, ktoré z tvrdení opozície robia len bohapustú marketingovú stratégiu pre udržanie tých pár voličov, čo jej po Matovičových a Lipšicových kauzách/udalostiach ostali.

 
Som si istý, že v prípade Natálie zlyhali kontrolné mechanizmy, ktoré musia mať prehľad o tom, čo sa deje v jednotlivých zariadeniach. Čo je však ešte väčší paradox ,je fakt, že súčasťou kontrolného mechanizmu sú v tomto prípade aj niektorí opoziční poslanci a čo je najväčší paradox, je fakt, že sú to presne tí istí poslanci, ktorí pri tejto kauze najviac vyskakovali a poučovali. Títo poslanci sú totižto súčasťou príslušného parlamentného výboru, ktorý má právo robiť poslanecké prieskumy aj v takýchto zariadeniach. Poslanecké prieskumy majú pri tom kontrolný charakter a práve preto sú súčasťou kontrolných mechanizmov.

 
Prejdime k vystúpeniu „matky roka“. Takže osoba, ktorá mlčala od začiatku vypuknutia kauzy, zrazu dostala náhlu potrebu vyjadrovať sa a to všetko len „úplne náhodou“ hneď po tom, ako zažil Igor Matovič svoj najhorší týždeň v kariére? Dodnes si pamätám tlačovku Igora Matoviča, na ktorej teatrálne zametal papiere pod koberec so slovami, že tak to robí Smer. Igor, nerobíš dnes to isté? Sám vieš, že nie je vhodné, aby sa táto kauza na verejnosti preberala a preto si ju potreboval prebiť. Ranená matka pod kontrolou jednej z poslankýň OĽANO… ty si myslíš, že ľudia sú úplne tupí, aby im to nedošlo?

 
Pevne verím, že je to posledný krát, čo ma kroky politikov donútili vyjadriť sa k tejto kauze. Matka by si mala uvedomiť, že nie je vhodné predávať samú seba a Matovič by si mal uvedomiť, že deti a nešťastie druhých by nemal zneužívať pre vlastný prospech.