Kiska je Mr. President, nie pán prezident

11. októbra 2016, tribunaludu, Nezaradené

Andrej Kiska je pre mňa záhadou posledných prezidentských volieb. Nevedel som a ani dodnes neviem pochopiť, že na základe akých kvalít bol zvolený do prezidentského úradu. Najpravdepodobnejšia je asi teória o voľbe NeFica, ktorá tvrdí jasne, že zvolený by bol vtedy takmer ktokoľvek, kto by v danom súboji stál proti premiérovi SR.

Kiskovu budúcu politickú kariéru už dnes komplikuje viacero vecí, ktoré stihol napáchať nie len pred začiatkom svojho mandátu, ale aj počas neho. Má jediné šťastie, že sa vie zahrať na chudáčika a svojim vzdychaním do mikrofónu dokáže osloviť nejedného hlupáčika, avšak my ostatní mu to našťastie neveríme a takých ľudí ako my bude do budúcna pribúdať, čo bude jeho definitívnym koncom.

Tento amerikofilný anjelik už viackrát dokázal, že mu nejde o ľudí, ale o moc, ktorú má. Je len jediné šťastie, že táto moc nie je veľká, avšak vzhľadom na svoje postavenie dostáva Mr. President veľa priestoru v médiách na to, aby prezentoval rôzne témy pohľadom, ktorý vyhovuje USA. Nie je teda prezidentom Slovákov, ale vystrčenou rukou oválnej pracovne.

Do budúcnosti by som rád videl, že si ho ľudia nezvolia. V opačnom prípade si nechávame výsmech priamo do tváre, čo je neprijateľné. Zoberte si, že na svoju kampaň celkom masovo zneužil Dobrého anjela, ktorý nikdy nemal byť využitý pre politické účely. Svoje úžernícke aktivity obhajoval ako lacné pôžičky ľuďom, pri čom títo ľudia akýmsi zázrakom preplatili niekedy aj dvakrát toľko, koľko by ich to stálo prostredníctvom normálnej pôžičky v priemernej banke. Nasledoval veľký štátnicky krok v podobe darovania svojho platu rodinám, ktoré to potrebujú. Plat im síce daroval, avšak oveľa viac minul na niekedy aj štyroch cestách lietadlom do Popradu týždenne, pretože Mr. President zjavne nebude cestovať pozemnou dopravou ako normálni smrteľníci a to aj napriek tomu, že všetci jeho predchodcovia to robili a to predovšetkým preto, že si ľudí vážili oveľa viac ako on.

Ukazuje sa teda, že voľba NeFica nebola práve najvhodnejšou a to bez ohľadu na to, čo si o Ficovi myslíme. Kiska je ešte horší, pretože jeho prostredníctvom do slovenskej politiky vstupujú oligarchické a slobodomurárske štruktúry z iných krajín, čo je neprijateľne. Pri ďalšej voľbe prezidenta prosím aspoň trošku rozmýšľajme.