Myslel som si, že sa zakladanie nezmyselných pravicových strán skončilo. ..

17. októbra 2016, tribunaludu, Nezaradené

Ach ten Rybníček… ja naozaj neviem, že čo je na tom také ťažké vybrať si jednu z existujúcich pravicových strán v prípade záujmu zapojiť sa do vysokej politiky. Je ich naozaj veľa a myslím si, že sú medzi nimi aj také, ktoré plánujú dať väčšiu moc regiónom.

Prečo hovorím práve o regiónoch? Je to hlavná téma, s ktorou chce Rybníček preraziť. Pochopil som, keď si rôzni ambiciózni ľudia zakladali strany z dôvodu nedostatku podpory pravice. Dnes je však situácia iná a preto je Rybníčkov projekt pre mňa nepochopiteľný. V dobe, kedy sa rôzne extrémistické sily dostávajú do NR SR, by malo byť cieľom ľudí sa skôr spájať a nie rozdeľovať. Ďalšou pravdou je to, že Rybníčkova popularita na Slovensku nie je práve najvyššia, lebo má ako mnoho iných za sebou nejeden pochybný tender. Trošku mi to pripomína prípad Procházkovej Siete. Na začiatku bolo plno rečí a cieľov, no každý z nás vie, že ako to dopadlo.

Na našej opozícii ma fascinuje to, že je schopná spoločne vystupovať na tlačovkách a variť z vody pri rôznych pseudokauzách, avšak nie je schopná zoskupiť sa do jednej strany v rámci spoločenského záujmu. Prečo to tak je? Odpoveď musíme hľadať v rôznych motiváciách, ktoré donútili rôznych ľudí vstúpiť do politiky. Kotleba chce hnedé Slovensko, Kollár nakŕmiť svoje deti, Matovič zakrývať svoje zlodejiny a aspoň niečo si v prípade vládnutia potiahnuť, Miškov hľadal nové finančné zdroje a tak ďalej. Jednoducho a jasne, nové strany vznikajú kvôli osobným záujmom ich lídrov, alebo sponzorov a nie je toho boha, ktorý by týchto pyšných narcisov vedel spojiť.

Niektoré strany v pravicovom prostredí dnes zažívajú veľký boom. Najvýraznejšie sa vylepšila pozícia SaS, ktorá si pozornosť voličov získala otváraním populárnych tém a naozaj kvalitným ekonomickým programom. Aj táto strana si však celkom úspešne kazí povesť hlúposťami. Jedná sa najmä o feministické vystúpenia mamičky Nicholsonovej, chorobné čísla exministra Galka, alebo klamstvá súvisiace s kauzou Čistý deň.

Aj napriek všetkým negatívam uvedeným vyššie sa veľmi triezvo pýtam – to fakt má Rybníček zachraňovať pravicu? Snáď je to len zlý vtip.