Kiskova army

3. novembra 2016, tribunaludu, Nezaradené

Pri každodennom strohom prelistovaní jednotlivých vydaní novín si zvyknem povedať, že propaganda, ktorá je venovaná prezidentovi Kiskovi je naozaj neúmerná. Svoj jednoduchý názor na neho som tu vyjadril už v minulosti, avšak on je jeden z tých, ktorí ma v negatívnom zmysle neprestávajú šokovať.

 
Prečo sa pán Leško a aj mnohí iní amerikofilní ľudia snažia budovať dojem vlastnej nezávislosti a otvorenosti? Veď je každému nad slnko jasné, že majú zjavný prospech z ospevovania Andreja Kisku a iných politických subjektov na Slovensku, ktoré sú až podozrivo typické svojou nápaditou negatívnou vyhranenosťou voči východnému svetu a pri tom všetkom ospevujúc ten západný. Ja nehovorím, že som rusofil, ale pre väčšinu dnešnej spoločnosti je už len spochybnenie hocičoho amerického propaganda východu. Prečo? Sme snáď už oficiálne znova v dobe bipolárnej konfrontácie a musíme si vyberať? Prečo nespolupracovať s obomi? Ak si na tieto otázky odpoviete úprimne, tak zistíte, že Kiska samotný, jeho banda v podobe Bútoru, Leška a podobných a médiá platené z rovnakého zdroja ako spomínaní páni, sú zlobou v našich medzinárodných vzťahoch, lebo sa našu krajinu snažia tlačiť do jednosmerného partnerstva (z pohľadu svetových strán, nie obchodných tokov), ktoré pre nás nie je výhodné.

 
Je tu teda prítomné zjavné a cielené vyhrocovanie inak relatívne kľudnej politickej situácie prezidentom Kiskom. Ak si pozriete jeho kroky od nástupu do úradu a zhodnotíte si ich efekt na medzinárodné vzťahy Slovenska, zistíte, že sme vďaka jeho vyjadreniam už až neúmerne často museli „žehliť“ situáciu a teraz môžu mať jeho kroky v úrade dokonca následok v podobe sankcií.

 
Pán prezident, nekomplikujte nám život rôznymi provokačnými krokmi, fotkami s Dalajlámom, antivýchodnými vyjadreniami a podobne. Drvivá väčšina krajín, ktoré tým osočujete, je považovaná za partnerov, s ktorými udržujeme dobré vzťahy od vzniku tejto republiky – prečo by ste to teraz vy ako nejaký spätný prisťahovalec mali kaziť? Možno ste mali ostať tam, odkiaľ ste prišli, ak sa vám v našej krajine nepáči – dokonca ste sa v zahraničí ešte aj nechali operovať, taký ste vy Slovák.

 
Mimochodom – ako sa majú vaše úrokové miery a ľudia, ktorých ste nimi zničili? A čo vaša budúca politická kariéra? Vaša práca je veľmi nápadná.