Nikomu by neskorý príchod neprešiel tak hladko ako poslancom

12. decembra 2016, tribunaludu, Nezaradené

Je smutné, keď jeden z podpredsedov NR SR v stredu ráno na sociálnu sieť zavesí fotku, ktorá ukazuje reálny záujem poslancov o dianie v NR SR. Skoro ráno, keď sa nerokovalo o ničom škandalóznom a nebol tam plný balkón médií, nikto z opozície neprišiel.

Ja si veľmi dobre pamätám na veľké množstvo prípadov, kedy sa opozičníci vo veľkom fotili v NR SR s úmyslom ukázať, že „smeráci“ nechodia do práce. Kde však boli v stredu ráno oni, keď mali predkladať zákony? Tvrdia, že navrhujú veľa dobrých zákonov a pravdou je aj to, že im sem tam aj nejaký prejde. Potom úplne nie je normálne, že sa nedostavia predkladatelia zákonov, ktoré sú na rade v rámci stanoveného programu.

Celé OĽaNO a SaS a najmä poslanci Klus a Poliačik musia byť v tomto blogu zvýraznení. Sú to totižto oni, kto mal na tej schôdzi v stredu určite sedieť. Poliačik preto lebo neustále niekoho poúča o dochádzke do práce a Klus preto, že mal predkladať svoj nepochybne skvelý výtvor v podobe návrhu zákona. Mimochodom, tento zákon Klus ešte deň predtým ospevoval v televízii. Prečo si potom nedal záležať, aby ho prišiel predložiť včas?

Netvárme sa,  že je normálne prísť do práce 9:15 a začať predkladať zákon, keď mal byť tento bod na pláne skôr. V žiadnej inej práci by takéto samourčovanie časového harmonogramu dozaista neprešlo. Niektorí poslanci sa však zjavne riadia niečím iným.

Koniec koncov, Klus sa aspoň dostavil, aj keď to bolo celkom zvláštne konanie. Avšak čo ostatní? Pokiaľ nemôžem vytŕčať svoju tvár pred kameru, tak ani neprídem? Milá opozícia, rečí máte toľko, že ide z toho ľuďom hlava prasknúť, ale činy asi niekam utiekli.