Matovičov plač

27. apríla 2017, tribunaludu, Nezaradené

Neviem si predstaviť lepší dôvod na úprimný plač ako šokujúce zistenie, že mi niekto otvára zásielky. Takto by možno komentovali Matovičovo počínanie si na jednej z nedávnych tlačových konferencii redaktori Denníka N. Pri všetkej objektivite však treba priznať, že Matovič plač hral a snažil sa využiť súcit voličov na to, aby si nahnal ďalšie politické hlasy. Naozaj veľmi trápne počínanie si.

Nie je to však prvýkrát, čo sa šéf OĽaNO neúspešne posnažil prejaviť silné emócie v politike. Pamätám si napríklad ukričané vystúpenie súvisiace s kauzou „kompa“. Taktiež si pamätám divadielko pred médiami, kedy si Matovič pred kamery priniesol ľudí nasilu hovoriacich východniarskym prízvukom. Nebodaj si chce pravičiar obhajujúci len práva tých silnejších získať priazeň východniarov? Dúfam, že toto je pre neho boj dopredu odsúdený na neúspech. Neviem si predstaviť, že prečo by som v pozícii východniara z regiónu s nízkou zamestnanosťou volil niekoho, kto sa riadi pravicovými myšlienkami.

V tomto si Matovič mimochodom kľudne môže podať ruku s prezidentom Kiskom. Ten tiež hral plač pri objatí s Remiášovou. Ja by som ale chcel úprimne vedieť, že ktorý normálny človek môže uveriť takýmto hereckým výkonom. Možno popularite týchto ľudí bez politického obsahu a bez odbornosti nahráva aj fakt, že sa z médií dozvieme skôr o prezidentovej praženičke na raňajky ako napríklad o tom, že v tom istom čase, ako si prezident vychutnával raňajky, sa v Bratislave udial summit predsedov parlamentov EÚ. Nevadí – prezidentove raňajky by nás asi mali zaujímať viac, aspoň tak si to médiá zjavne želajú.

Poďme však naspäť k plaču. Je to niečo ako tzv. „krokodílie slzy“ – teda slzy vyronené absolútne nasilu a s cieľom psychicky pôsobiť na ľudí za účelom dosiahnuť niečo, čo nie je úplne v súlade s kostolným poriadkom.

Je len na nás voličoch, že ako sa k hercovi Matovičovi staviame a že aké politické vysvedčenie mu odovzdáme v rôznych typoch nadchádzajúcich volieb. Ja stále dúfam, že je medzi nami drvivá väčšina takých, ktorí tomuto človeku hlas neodovzdajú.