Andrej Kiska je prezidentom Slovákov?

29. júna 2017, tribunaludu, Nezaradené

Od tohto blogu neočakávajte žiadne spochybnenie toho, že Rómovia sú Slováci. Teda aspoň tí, ktorí majú slovenské občianstvo a žijú na Slovensku. Momentálne máme vládu, ktorá je voči menšinám celkom priateľská. K tejto téme niektoré vlády pristupovali predsa len oveľa necitlivejšie a kto si myslí, že nie, klame sám seba a aj ľudí vo svojom okolí.

Všetko má však svoje medze a aj ľudia okolo prezidenta Kisku si musia uvedomiť, že rómsky problém nie je jediný, ktorý je pre Slovensko a Slovákov dôležité vyriešiť.

Každoročne ministerstvo financií rozdeľuje naozaj veľmi masové množstvo zdrojov, to je pravda. No pravdou je aj to, že tieto zdroje idú taktiež do veľmi masového množstva oblastí, z ktorých by boli azda predstavitelia každej najradšej, keby im ministerstvo nejaké tie zdroje pridalo. Výnimkou nie sú ani ľudia pohybujúci sa okolo rómskej problematiky. Tí skúsenejší samozrejme dokážu pomenovať problémy a približne vyčísliť, koľko by asi tak rómska problematika ešte potrebovala peňazí na to, aby bola vyriešená.

V súčasnosti je však realita taká, že reálne existuje veľké množstvo problémov, ktoré sú pre krajinu pálčivejšie ako Rómovia a prezident Kiska a jeho tím to podľa mojej mienky veľmi dobre vedia. Ich problémom je však to, že oni nechcú vidieť nič iné, len svoju kariéru za štátne peniaze. Ich cieľom nie je poukazovať na problémy, ale čo najefektívnejšie kritizovať vládu, aby sa to ich západným chlebodarcom dostatočne páčilo.

A to, že je podľa nášho prezidenta šťastie Rómov najvýznamnejším determinantom šťastia tejto krajiny, tak to snáď už ani nepotrebuje komentár. Nuž, keď sme si zvolili hlupáka, máme ho tam aj s jeho slniečkárskou hlúposťou.