V SaS sa obchoduje s pozíciami

10. novembra 2017, tribunaludu, Nezaradené

Včera otriasol politickou stranou SaS odchod Martina Poliačika, teda jednej z hlavných postáv tejto údajne liberálnej strany. Hneď na to sa začal riešiť aj možný odchod Lucie Nicholsonej, no dnes vyšla nová informácia, ktorá o SaS dokazuje, že je len ďalšou klasickou kupliarskou politickou stranou, v ktorej sa obchoduje s pozíciami. Rozdiel oproti Smeru je ale taký, že v Smere majú aspoň dostatočných odborníkov na jednotlivé pozície.

Predseda strany Richard Sulík sa rozhodol podržať si svoju výraznú osobnosť tým, že jej ponúkol kandidatúru na primátorku Bratislavy. Problémom však je, že Nicholsonová na pozíciu primátorky nemá ani vzdelanie a ani schopnosti. Pokiaľ by si ľudia zvolili takúto osobu, bol by to naozaj voličský trapas.

Už v roku 2010, kedy SaS nastúpila do vlády, boli v tejto strane problémy s obsadením jednotlivých pozícii. Vtedy Sulík prišiel za Nicholsonovou s tým, že by mohla byť štátnou tajomníčkou na ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny. Na Nicholsonovej namietanie s argumentom, že v tejto oblasti nemá skúsenosti, reagoval, že to nevadí. Vraj to nie je také ťažké a priučí sa. „Pekné“ od SaS, že hlasy voličov zneužíva na takéto experimenty. Pri tom, ako ukázala história, Nicholsonová bola absolútne neschopnou štátnou tajomníčkou.

Aj napriek tomu všetkému sa v SaS rozhodli stavať Nicholsonovú do popredia. Nuž a dnes sa rozhodli ponúknuť jej ďalšiu pozíciu, na ktorú nemá. Čo je však ešte horšie? V tomto prípade sa jedná len o čistý obchod. Nicholsonová ostane v SaS a možnosť uchádzať sa o hlasy v komunálnych voľbách dostane ako odmenu. To je SaS na tom naozaj tak zle, že je odkázaná na takéto kupliarstvo s neschopnou osobou?

Záver? SaS je názorovo roztrieštenou stranou, bez poriadneho JEDNOTNÉHO zmýšľania a z toho vyplývajúceho programu. Hlas SaS je relatívne zahodeným hlasom. Lebo SaS myslí viac na blaho svojich členov ako na blaho svojich voličov.