Založ si blog

Takto Šanca nemôže zmeniť smer

Klamstvo a zavádzanie hneď na ustanovujúcom sneme. Je toto taktika novovzniknutej strany Šanca? Zvolebnieva sa a nové strany vznikajú ako huby po daždi. Najmä tie, ktoré sa snažia zaujať pravicového voliča, ktorý nemá momentálne žiadnu volebnú alternatívu. Namiesto toho, aby spájali  svoje vízie a sily, sa pravicové politické spektrum naďalej štiepi. Namiesto toho, aby ponúkli pravicovému voličovi do volieb silnú a jednotnú stranu nepostavenú na osobných ambíciách, ( ako v ostatnom čase väčšina z novovzniknutých odštepov existujúcich strán ) sledujú len svoje vlastné záujmy a drobia pravicové spektrum na omrvinky.

Potvrdil to aj včerajší ustanovujúci kongres strany Šanca. Zlodej kričí chyťte zlodeja, “ v krajine si vybudovali svoju pozíciu mocní oligarchovia“ , toto sú slová, ktorými začala svoju politickú púť nová strana Šanca. Nie je toto náhodou jedna zo strán, ktorú pred časom označil Sulík ako stranu podporovanú Pentou? Druhou bola Sieť. Vyjadrenie Richarda Sulíka si môžete pozrieť TU.

Ustanovujúci snem však nepriniesol nič nové. Z mikrofónov bolo počuť len často opakujúce sa a z časti populistické heslá. Za taktický krok považujem to, že je novou predsedníčkou žena – Eva Babitzová. Práve ženy sú teraz tie, ktoré je veľmi moderné podporovať a voliť.  A práve ženy sú tie, ktoré budú podporovať a často aj voliť ženu, ak im ponúkne vhodné riešenia, vízie a alternatívu. Bývalá členka SDKÚ však mala už nespočetne veľa šancí niečo ponúknuť, no nestalo sa tak.

Jemne komicky vyznel príspevok Szilárda Botha. Jeho početné porovnania s Maďarskom ma nepresvedčili a najmä ma nemotivovali. Maďarsko nie je krajina, s ktorou by sme sa chceli porovnávať, nakoľko už dnes sme na tom podstatne lepšie. A trochu pozabudol na to, že Slovensko už dávno nie je poľnohospodárskou krajinou ako to bolo za Rakúsko-Uhorskej monarchie.

Príspevok pani Lukačovičovej vyznel príliš rozpačito a príliš štatisticky. To by však nebolo to najhoršie. Uvádzať niekoho ako ambasádorku Platformy žien Slovenska pokiaľ daná pani ňou nie je, je veľmi veľmi zlý začiatok politickej kariéry. Ani tvrdenie, že je žena a prináša do politiky viac spolupráce a menej korupcie toto klamstvo netromflo. Zoznam ambasádoriek a ambasádorov Platformy žien Slovenska pripájam ako dôkaz TU.

Poslanca Národnej rady SR Viliama Novotného, bývalého člena SDKÚ-SD (túto skutočnosť majú s Babitzovou spoločnú) nám nemusí nikto predstavovať. Výrok, že zdravotníctvo nefunguje dobre je dobre známy. Jeho úlohou má byť jeho vyliečenie. Nemal však už dosť času ako člen vládnej strany realizovať potrebné kroky?

Stanislava Horníka som do dnes nepoznal. Jeho primárnu orientáciu na eurofondy považujem za začiatočnícku chybu.

Asi jediné, s čím môžem s novou stranou súhlasiť, je tvrdenie, že najväčším problémom Slovenska je ľahostajnosť a frustrácia občanov a to najmä mladých ľudí. Ale ako môžu ľudia veriť novej strane, ktorá svoj politický život začala klamstvom?

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 778582x
Priemerná čítanosť článkov: 5898x

Autor blogu

Kategórie