Založ si blog

„Kňažka platí Kmotrík, “ hovorí Nesrovnal

Súboj v Bratislave sa nám pekne pritvrdzuje. Na sériu (anonymných, avšak zjavne Kňažkových) inzercií v celonárodných denníkoch s odkazom, že jediným reálnym súperom súčasného primátora Ftáčnika je Milan Kňažko, nasledovala pomerne ostrá reakcia Iva Nesrovnala. Ten samozrejme pochopil, že ide o hrubý nátlak na jeho voličov, aby volili takticky Kňažka, a jasne odkázal, že o žiadnom vzdaní sa kandidatúry ani náhodou neuvažuje http://nesrovnal.blog.sme.sk/c/366952/pani-milanovia-mna-nezastavite.html Rovnako jasný bol aj záver jeho facebookového statusu: „Nezabúdajte, že Ivo Nesrovnal sa nikdy nevzdáva!“ Aby vec ale úplne zaklincoval, v diskusii k tomuto statusu priamo označil Ivana Kmotríka za sponzora Milana Kňažka. A to je už dosť silná káva.

mk

Nejde ale o žiadnu novinku. O tom, že aj za prezidentskou kampaňou Milana Kňažka bol údajne práve tento veľkopodnikateľ, sa vo verejnom priestore hovorilo pomerne otvorene. A logiku táto úvaha dáva aj pri pohľade na objem a rozsah kampane, ktorou Milan Kňažko zaplavil bratislavské ulice. Ak zoberieme do úvahy, že tento pán má za sebou viacmesačnú celonárodnú kampaň na prezidenta a po pár mesiacoch spustil masovú bilbordovú kampaň na primátora, natíska sa otázka, koľko tento špás stál a stojí a z akých zdrojov ho Milan Kňažko hradí. O to viac, že to bol práve Milan Kňažko, ktorý mal spolu s R. Ficom problém s vyúčtovaním nákladov na prezidentskú kampaň. Viď tu: http://www.sme.sk/c/7306910/fico-a-knazko-sa-vyhli-pokute-za-prilis-drahu-kampan.html

Stačí sa dnes len prejsť mestom a úplne bežne natrafíte na 2-3-4 bilbordové plochy Milana Kňažka na jednej ulici. Takýto masový nálet, spolu s celostranovými inzerciami mesiac pred voľbami, sa podľa znalcov outdoorovej reklamy iste nezmestí do limitu 250-tisic eur na volebnú kampaň. Naopak, podľa odhadov znalcov vonkajšej reklamy má Milan Kňažko v meste aktuálne – teda za mesiac október – minimálne 400 bilbordových, bigbordových, citylightových plôch, či MHD-posterov. To sa rovná októbrovým nákladom na kampaň zhruba 100-tisíc eur. Ak si k tomu pripočítame celostranové inzeráty v celoštátnych denníkoch mesiac pred voľbami, môžeme s istotou hovoriť, že kampaň Milana Kňažka, bežiaca od leta do novembra, určite presiahne limit 250-tisíc eur.

Je samozrejme vec Milana Kňažka a jeho volebného tímu, či postaví svoju stratégiu na oblepení mesta svojou tvárou, anonymných inzerátoch a vystupovaní na diskusných fórach globálnych lídrov v Prahe, na ktorých sa asi o problémoch Bratislavy nehovorí. Je ale verejným záujmom, aby nám pán Kňažko transparentne vydokladoval koľko a z akých zdrojov svoje dve nákladné volebné kampane platil a platí.

Milana Kňažko s týmto vysvetlením iste nebude mať problém, keďže o ňom český režisér J. Svoboda kedysi povedal, že „ Je zvláštny tím, že dokáže všechno zahrát na pravdu“… 15. novembra uvidíme, či sa nechajú jeho hereckými kvalitami presvedčiť aj Bratislavčania. V každom prípade je pochopiteľné, prečo Ivo Nesrovnal ukázal prstom práve na údajného mecenáša Milana Kňažka.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 778434x
Priemerná čítanosť článkov: 5897x

Autor blogu

Kategórie