Založ si blog

Kiskova army

Pri každodennom strohom prelistovaní jednotlivých vydaní novín si zvyknem povedať, že propaganda, ktorá je venovaná prezidentovi Kiskovi je naozaj neúmerná. Svoj jednoduchý názor na neho som tu vyjadril už v minulosti, avšak on je jeden z tých, ktorí ma v negatívnom zmysle neprestávajú šokovať.

 
Prečo sa pán Leško a aj mnohí iní amerikofilní ľudia snažia budovať dojem vlastnej nezávislosti a otvorenosti? Veď je každému nad slnko jasné, že majú zjavný prospech z ospevovania Andreja Kisku a iných politických subjektov na Slovensku, ktoré sú až podozrivo typické svojou nápaditou negatívnou vyhranenosťou voči východnému svetu a pri tom všetkom ospevujúc ten západný. Ja nehovorím, že som rusofil, ale pre väčšinu dnešnej spoločnosti je už len spochybnenie hocičoho amerického propaganda východu. Prečo? Sme snáď už oficiálne znova v dobe bipolárnej konfrontácie a musíme si vyberať? Prečo nespolupracovať s obomi? Ak si na tieto otázky odpoviete úprimne, tak zistíte, že Kiska samotný, jeho banda v podobe Bútoru, Leška a podobných a médiá platené z rovnakého zdroja ako spomínaní páni, sú zlobou v našich medzinárodných vzťahoch, lebo sa našu krajinu snažia tlačiť do jednosmerného partnerstva (z pohľadu svetových strán, nie obchodných tokov), ktoré pre nás nie je výhodné.

 
Je tu teda prítomné zjavné a cielené vyhrocovanie inak relatívne kľudnej politickej situácie prezidentom Kiskom. Ak si pozriete jeho kroky od nástupu do úradu a zhodnotíte si ich efekt na medzinárodné vzťahy Slovenska, zistíte, že sme vďaka jeho vyjadreniam už až neúmerne často museli „žehliť“ situáciu a teraz môžu mať jeho kroky v úrade dokonca následok v podobe sankcií.

 
Pán prezident, nekomplikujte nám život rôznymi provokačnými krokmi, fotkami s Dalajlámom, antivýchodnými vyjadreniami a podobne. Drvivá väčšina krajín, ktoré tým osočujete, je považovaná za partnerov, s ktorými udržujeme dobré vzťahy od vzniku tejto republiky – prečo by ste to teraz vy ako nejaký spätný prisťahovalec mali kaziť? Možno ste mali ostať tam, odkiaľ ste prišli, ak sa vám v našej krajine nepáči – dokonca ste sa v zahraničí ešte aj nechali operovať, taký ste vy Slovák.

 
Mimochodom – ako sa majú vaše úrokové miery a ľudia, ktorých ste nimi zničili? A čo vaša budúca politická kariéra? Vaša práca je veľmi nápadná.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

migranti

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 776899x
Priemerná čítanosť článkov: 5886x

Autor blogu

Kategórie