Založ si blog

Prečo sme včera viac nečítali o Kiskovi?

Každý deň si zvyknem v rýchlosti prebehnúť všetky známe stránky so správami. Včera tomu nebolo inak, ak ma niečo zaujme, otvorím si to. Na stránkach Nka a SMEčka sa na mňa vysypalo veľké množstvo správ a nástenke, o Ficovi, o Kaliňákovi a o množstve ďalších vecí. Cieľom týchto správ bolo očierniť vládnu časť politického spektra.

Keď som si otvoril objektívnejšie stránky Hospodárskych novín, nestačil som sa čudovať, na akú udalosť som vďaka neobjektivite niektorých médií zabudol. Prezident Kiska vypovedal v parlamente a azda mám pravdu, že by si ľudia zaslúžili mať aktuálne informácie o jeho významnej kauze, akú doteraz žiadny prezident nemal.

Dôvody ignorancie Kiskovej návštevy v parlamente sú viac ako jasné. Niektoré médiá sú totižto vďaka ich vlastníckym štruktúram priam až povinné prezidenta chrániť. No, a pokiaľ by mala vyjsť o ňom nejaká negatívna informácia, radšej ju nevydajú. Nepripomína vám to niečo? Mne áno – cenzúru.

Kiska v parlamente musel odpovedať na veľmi nepríjemné otázky týkajúce sa jeho daňových podvodov, na ktoré odpoveď nenašiel. Ani sa mu nečudujem. Existuje celkom pravdepodobný predpoklad, že je v tejto kauze vinný a teda je logické, že na otázky sa z tejto pozície odpovedá veľmi ťažko.

Opozícia ho samozrejme podržala. Dostálovi z SaS dokonca stačili jeho odpovede. Nuž, asi len ostáva skonštatovať, že je super, že sa Dostál nezamestnal ako vyšetrovateľ alebo ako sudca, lebo ak by mu toto stačilo na obhajobu trestného činu, v jeho súdnej sieni by padali naozaj katastrofálne rozsudky.

PS: Zaujímavé, že keď si Kiska ide do parlamentu odrecitovať tie dlhé ničnehovoriace chvíle, ktoré nazývame správou o stave krajiny, všetky jeho médiá o tom píšu ako o top udalosti. Počas revolúcie sa naozaj neštrngalo na to, aby nám tu potom nejaký scientológ obnovoval cenzúru.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 776861x
Priemerná čítanosť článkov: 5885x

Autor blogu

Kategórie