Založ si blog

Organizátori pochodov za slušné Slovensko a ich špinavé ciele

Pochody za slušné Slovensko nie sú ničím viac ako snahou tzv. triumvirátu sorosovskej mocimanipulovať s názormi ľudí na Slovensku, najmä tých mladých. Tento triumvirát tvoria neziskovky, médiá a opoziční politici. Ich spoločnou snahou je ovládnuť Slovensko, chopiť sa moci a ťažiť z toho. Tieto tvrdenia dokladám nižšie popísanými prepojeniami.

V jednom z minulých blogov som písal o napojení prezidenta Kisku na Sorosovu Open Society Foundation cez jeho svata Rudolfa Chmela – bývalého prezidenta tejto nadácie. Dnes sa bližšie pozriem na napojenie organizátorov pochodov za slušné Slovensko na Sorosove nadácie.

Organizátori pochodov za slušné Slovensko nie sú žiadni predstavitelia ľudu, ani nevinní nezávislí občania. Sú to ľudia, ktorí sa pravdepodobne za západné peniaze dlhodobo školia pre podobné typy revolúcií, akú sa snažia vyvolať na Slovensku. Nejde o revolúciu, po ktorej by demokraciu nahradilo iné zriadenie. Ide o revolúciu, počas ktorej sa rôznymi manipulatívnymi taktikami ľuďom vtĺka do hláv liberalizmus. Ide o to, aby sa pred slovo „demokracia“ pridalo prídavné meno „liberálna“ – a tu je hneď niekoľko problémov. Jednak sa naša krajina podľa Ústavy nesmie viazať na žiadnu ideológiu, no a po ďalšie, liberalizmus sa snaží odstrániť tradície, zvyky, národnú hrdosť, kultúrnu jedinečnosť – jednoducho značnú časť z toho, na čo môžeme byť ako národ právom hrdí.

 

Prečo sú prepojenia jasné? Pozrime sa na organizátorov protestov.

 

Peter Nagy a Katarína Nagy Pázmány sú pravdepodobne dve najvýznamnejšie postavy pochodov za slušné Slovensko. Médiá a neziskovky sa spoločnou snahou snažia vykresliť ich ako nezávislých a apolitických zástupcov ľudí, no opak je pravdou. Z profesionálneho hľadiska ich spájajú aktivity v Centre environmentálnej a etickej výchovy Živica, ktoré spravuje dva podstatné inštitúty – Sokratov a Komenského. Komenského inštitút má pod záštitou prezident Kiska a prispieva na neho aj veľvyslanectvo USA. S oboma inštitútmi spolupracujú 2 významné nadácie: Pontis a Eset. Práve „eseťáci“ pri tom založili Denník N a jasný vplyv mali aj na založenie strany Progresívne Slovensko. Nadácia Pontis je zas napojená priamo na Sorosovu Open Society Foundation – v správnej rade sedí absolventka Stredoeurópskej Univerzity v Budapešti, ktorá sa ani len netají napojením na G. Sorosa. Značná je aj blízkosť s KDH a s nemeckou CSU – konkrétne cez Deutche Telecom, Kolégium A. Neuwirtha a rôzne nemecké pravicové nadácie. Nagy a Nagy Pázmány často tvrdia, že ich prepojenie na politické strany a medzinárodné snahy o vtláčanie liberalizmu do ľudí je dezinformáciou. Ako si potom máme vysvetliť, že Nagy pracuje ako projektový manažér Petit Press, ktorý vydáva denník SME? Obaja majú k denníku veľmi blízko a ten má zase tradične veľmi blízko k pravicovým stranám a k prezidentovi Kiskovi. Na oslavách výročia založenia denníku sa objavili len predstavitelia pravice a prezident spolu s ľuďmi z prezidentskej kancelárie. Kde potom máme hľadať tu nestraníckosť?

Pravdepodobne ešte zaujímavejšie je prepojenie ďalšieho z organizátorov, Juraja Šeligu. Šeliga je považovaný za právnika Via Iuris, naviac je bývalým asistencom poslanca NR SR za KDH AbrhanaVia Iuris pravidelne a vo veľkom čerpá financie z Open Society Foundation a z nadácie Pontis, o ktorých píšem vyššie. Tieto zdroje sú dokonca pre Via Iuris najvýznamnejšie. To sú informácie čerpané z jej výročnej správy, čiže je to plne relevantný zdroj. Mimochodom, spomínate si, že s akou častosťou sa prezident pri obhajovaní nevymenovania sudcov ÚS odkazoval na výroky Via Iuris?

Karolína Farská – mladá, malá, nevinná, úprimná. No jasné. Takmer som úprimnosti tejto mladej slečny uveril. To by však nemohol existovať jej kamarát Dávid Straka, ktorý sa už niekoľkokrát zhovadil a takmer prezradil – aj preto ho zjavne spomedzi organizátorov pochodu vylúčili a nahradili Karolínou. My si však ich spoločné snahy z protikorupčných pochodov pamätáme. No pamätáme si aj oveľa viac. Pamätáme si kamarátsky vzťah s Igorom Matovičom, s novinárkou Denníku N Monikou Tódovou, ale aj na to, že títo mladí ľudia nevedia odpovedať na otázky, že o čom boli kauzy Bašternák a Gorila – teda kauzy, proti ktorým „tak úprimne“ protestovali. A v neposlednom rade je zaujímavý aj fakt, že Strakova stredná škola – teda Gymnázium Jura Hronca, je vyslovene ovládnutá americkými lektormi. No a ešte raz naviac, organizátor neúspešných a trápnych učiteľských protestov Crmoman pôsobí taktiež na Gymnáziu Jura Hronca v Bratislave.

Milí čitatelia, tieto informácie nemám od žiadneho anonyma, ani mi ich nikto nehodil tajne do schránky ako Matovičovi. Toto všetko sú informácie, ktoré sa dajú nájsť online. Treba si ich len pospájať a mať trochu kritického myslenia – to je presne to, čo sa dnes od mladých ľudí očakáva… no práve keď sa pozriem do tých plných ulíc počas protestov, poviem si, že koľkým ľuďom to kritické myslenie reálne chýba. Je to veľmi smutné.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 776859x
Priemerná čítanosť článkov: 5885x

Autor blogu

Kategórie