Založ si blog

A čo Matovičove obchody s Majským?

Byť ministrom vnútra asi pravicová opozícia a jej voliči onedlho začnú považovať pomaly za trestný čin. Aspoň mi to tak jednoznačne pripadá z ich aktivít. Kým niekto nie je ministrom vnútra, „Jánošíka“ Matoviča nezaujímajú špinavosti ani kšefty okolo tej osoby. Akonáhle však niekto stojí na čele tohto rezortu, Matovič sa zobudí a začne na neho hľadať všetko možné. Keď nenájde, vymyslí si.

Takýmto spôsobom dnes zaútočil na novú ministerku vnútra Denisu Sakovú. Vraj nakupovala niečo za lacno v Panorama City. Opäť ale, zaujímajú ma dôkazy o tom, že niekto porušil zákon, nie reči. Treba si uvedomiť, že Matovič si vybudoval kariéru na klamstvách, poprípade polopravdách. Zneužíva dobu, v ktorej si ľudia mimo intelektuálne kruhy informácie neoverujú, nehľadajú argumenty, proste len prečítajú a šíria. Podobne rozšíril aj lži o Ficovom účte niekde na Belize, pri tom dodnes nedodal ani len jediný dôkaz. Normálnemu človeku však dôkaz chýba.

Igor Matovič určite ani náhodou nie je ten, kto bohatým berie a chudobným dáva. Po prvé, je to jednoznačne pravicový politik, ktorý v politike bojuje v prvom rade za podnikateľov, nie za zamestnancov. Po druhé, veľmi dobre vie, že sám ma za sebou nevysvetlené a možno zároveň aj nevysvetliteľné záležitosti. Hovorím napríklad o jeho daňových podvodoch, no taktiež o jeho obchodoch s pochybným podnikateľom Majským, ktorý je obvinený zo zosnovania zločineckej skupiny a po 2 rokoch vo vyšetrovacej väzbe je dnes stíhaný na slobode.

Aj napriek faktu, že cena pozemkov mohla byť tržná a že obchod možno sám o sebe nezákonný nebol., obchodovanie s človekom podozrivým zo založenia organizovanej zločineckej skupiny z etického hľadiska rozhodne nie je v poriadku.

Igor Matovič teda na to, aby mohol niekoho odsudzovať a požadovať vysvetlenie, musí jednoznačne začať od seba. Pokiaľ vysvetlí svoje snahy podviesť štát a pokiaľ vysvetlí dôvody, pre ktoré obchodoval s údajným mafiánom, tak až vtedy môže komentovať ostatných.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777855x
Priemerná čítanosť článkov: 5893x

Autor blogu

Kategórie