Založ si blog

Kiskove podvody v Tatrách

Určite ste počuli o údajných podvodoch prezidenta Andreja Kisku v tatranskej obci Veľký Slavkov – veľké sklamanie, čo? Jeho podvody v Tatrách sa ale nemusia končiť týmto. Tesne po návrate z jeho milovaných USA nezákonne pozmenil výpis z katastra a užíval si výhody tejto zmeny.

Skúsme začať dnes rezonujúcou kauzou. Denník Pravda pred pár dňami informoval verejnosť o tom, že kauza pozemkov vo Veľkom Slavkove, do ktorej je zahrnutý Andrej Kiska, stojí kvôli chýbajúcim originálom listín. No a vôbec sa nečudujem, že tieto listiny by mohli poškodiť práve prezidenta Andreja Kisku – prečo ich nikto nevie zrazu nájsť? Listiny z roku 1999 by totižto mohli dokázať, že vlastníkom bol Franc. Ľudia, ktorí v tej dobe držali (a možno aj dnes držia) predmetné dokumenty, sa mohli spolu s dnešným prezidentom postarať o naozaj ukážkový podvod.

„Existuje podozrenie, že určitá skupina ľudí drží dokumenty a môže sa dostať k nehnuteľnostiam. Práve podobným štýlom prišiel o pozemok aj Franc, keď skupina ľudí, ktorá sa pohybovala okolo firmy spravujúcej bývalé štátne majetky, najprv mala dať v roku 1996 nakresliť nový geometrický plán na Francov pozemok, potom ho v roku 1999 po rýchlom vydržaní za pár dní prepísali na bieleho koňa a o šesť dní hneď na Kisku. Franc sa o tom dozvedel až v roku 2015. Polícia vyšetruje prípad ako podvod. Prevody sa uskutočnili cez ľudí, ktorí v tom čase robili práve pre Kisku a samotný Kiska aj priamo kupoval ďalšie pozemky cez danú firmu spravujúcu bývalé štátne majetky.“ takto o tom informovala Pravda 25.5.2018. Kiska mal tento pozemok o výmere 12 ha kúpiť len za 1800 Eur, no dnes má pozemok hodnotu 1 milión Eur a to by mohol byť hlavný dôvod, prečo o neho Kiska toľko bojuje.

Reakcia prezidenta Kisku a hnutia OĽaNO je viac ako sklamaním. Namiesto toho, aby sa prezident postavil pred novinárov a začal hovoriť o svojich zlyhaniach a možných podvodoch, sa prezident snaží všetko hodiť na štát a de facto na vládu – pomerne trápny postoj zaujala aj Remišová. Chcel by som vedieť, čo všetko sa ešte Kiskovi v očiach jeho podporovateľov prepečie.

Národná kriminálna agentúra má už s Kiskom teda viac ako dosť práce. Okrem tohto podvodu s pozemkom už vyšetruje aj daňové podvody Kiskovej firmy KTAG, podozrenia z presiahnutia limitu na prezidentskú kampaň a podobne aj podozrenia z porušenia daňového tajomstva a vyzradenia údajov o KTAG.

No a o čom bol iný, ale taktiež závažný možný podvod v Tatranskej Lomnici? Kiska si po návrate z USA prenajal penzión Vila Beatrice, ktorý patrí švédskej podnikateľke Eve Elizabeth Beatrice Juhlin. Kiska po tom, čo si prenajal tento penzión, mal pozmeniť výpis z katastra a z hodiny na hodinu mal byť evidovaný ako majiteľ penziónu. Tento pozmenený a falošný výpis mal potom ďalej využiť na získanie pôžičky a môžete už len hádať, že čo údajne uviedol ako zábezpeku – „svoj vlastný“ penzión!

Banka si samozrejme následne zaviedla ťarchu z nehnuteľnosti a len blázon by si mohol myslieť, že by si to švédska majiteľka nevšimla – a počudovanie sa bolo naozaj veľké, vraj až skoro infarktové. Andrej Kiska, na druhej strane, si mal za tieto peniaze celkom úspešne rozbehnúť svoju úžernícku kariéru.

Na jednej strane by sa dal čin s určitosťou klasifikovať ako bankový podvod, no v neposlednom rade treba myslieť aj na trestný čin pozmeňovania verejných listín, ktorý je zjavný.

Podľa týchto informácii by mohol byť prezident naozaj ostrieľaným podvodníkom a recidivistom, čo by mňa osobne ako občana naozaj mrzelo – a s podvodmi mal začať oveľa skôr, ako Slovensko začalo snívať svoj sen o EÚ.

Každopádne, ak by sa mu niečo takéto prepieklo vtedy, je ťažké uveriť, že by to neoslovilo mocných mužov z popradského mafiánskeho prostredia a že by si ho nenašli ako vhodnú osobu na podvod s pozemkom – konkrétne na platbu načierno za ukradnutý pozemok pod Tatrami… naozaj veľmi smutné.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

Branislav Zurian

U Zuriana došlo k mnohým zmenám. Boli nevyhnutné, tvrdí Šutaj Eštok

18.04.2024 11:36, aktualizované: 12:27

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777741x
Priemerná čítanosť článkov: 5892x

Autor blogu

Kategórie