Založ si blog

OĽaNO, SaS a rodinkárstvo v Žilinskej župe

Pred nedávnymi župnými voľbami sa strana OĽaNO dušovala, že zo všetkých úradov, nad ktorými dajú ľudia Matovičovi a Remišovej moc, sa vytratí rodinkárstvo, politické nominácie a korupcia. Opak je však realitou a Žilinská županka Erika Jurinová už niekoľko mesiacov po voľbách na úrade zamestnáva ľudí, za ktorých zjavne lobovali ľudia z OĽaNO, SaS, alebo ľudia s vplyvom na tieto strany, no asi aj na samotný úrad. Jednoducho, ako sa to už hovorí dlho, opozičné strany vodu kážu a víno pijú.

Tých politických a rodinkárskych nominácii je pravdepodobne v Žilinskej župe veľmi veľa, no my si dnes spomenieme tie, pri ktorých je napojenie veľmi zjavné a okaté. Už len tieto prípady sú dostatočným dôkazom toho, že opozičné strany a opoziční politici nie sú z hľadiska špinavostí v politike žiadnou zmenou a teda rozhodne nepredstavujú nejaké lepšie zajtrajšky. Práve naopak, tí ľudia ako Matovič, Sulík a ich banda, sú ešte horší a hladnejší po kradnutí.

Na Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) pracuje napríklad M. Dobešová, ktorá je ekonomickou poradkyňou predsedníčky Jurinovej. Na prvý pohľad odborná nominácia, ktorá dokazuje čistotu OĽaNO. Všetko je však úplne inak. Riaditeľkou neziskovej organizácie „Áno pre život“ je A. Verešová, ktorá je relatívne známou poslankyňou OĽaNO v parlamente. Dobešová v tejto neziskovke pracuje ako predsedníčka správnej rady a je len veľmi ťažko uveriteľné, že sa tieto dve osoby nepoznajú a že by išlo len o náhodu. Ide jednoznačne o politickú nomináciu. Na tejto línii pri tom vznikol ešte jeden prejav rodinkárstva. Dobešovej manžel pracuje na ŽSK ako podpredseda a teda na veľmi vysokej pozícii. Čo si týmito nomináciami Jurinová s Verešovou navzájom vracajú a čo si navzájom, poprípade niekomu inému, zabezpečujú za špinavosti?

Ešte lepším príbehom, vzhľadom na hlavnú postavu, môže byť riaditeľka odboru právneho a verejného obstarávania ŽSK, ktorou je istá E. Sivová. Neznáme meno, nie? No len do momentu, kedy si neuvedomíme, že sa jedná o matku poslankyne za SaS Cigánikovej – áno, tej s tými stiahnutými nohavičkami na plagáte. Sivovej nominácia prebehla absolútne bez výberového konania. Rodinkárstvo na ŽSK teda jednoznačne siaha až po opozičných partnerov z SaS.

N. Milanová je poslankyňou za OĽaNO. Pokiaľ ide o pozície a vidinu koryta, ani pre Milanovú zjavne nie je problém zapojiť sa. Svoj vplyv v ŽSK si mala čiastočne zabezpečiť rodinkárstvom. Jej manžel sa na ŽSK dostal bez výberového konania ako riaditeľ odboru informácii a zahraničných vzťahov.

Tieto tri prípady jasne dokladujú, že OĽaNO, ani SaS, nie sú stranami, ktoré sú hodné normálneho a slušného voliča. A najmä tá ich obľúbená slušnosť? O tej sa v ich prípade už ani nedá hovoriť. Biznis, rodinkárstvo, politické nominácie a podvody, to pre OĽaNO nie je vôbec cudzie a ŽSK je toho dôkazom.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

Dolinková chce predstaviť projekt nemocnice v Bratislave po schválení vládou, KDH chce ministerku odvolávať

26.04.2024 16:34, aktualizované: 18:05

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

Medvedica s mladými v uliciach Žiaru, zvýšte opatrnosť. Na miesto smeruje zásahový tím

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 778561x
Priemerná čítanosť článkov: 5898x

Autor blogu

Kategórie