Založ si blog

Procházka je naozaj len birmovaný Fico

O pánovi v bielej košeli sa toho už povedalo veľmi veľa…. Ale nikto si ho neporovnal s Ficom, prípadne neuvažoval o jeho nahradení. Čo by to Slovensku prinieslo?

 

Procházka je odídenec z materskej KDH ako mlaďas, ktorý sa odtrhol z pohľadu mnohých politológov v najlepšom, pretože bol vychádzajúca hviezda konzervatívneho hnutia s kresťanskými koreňmi – tváril sa síce najmorálnejšie, ale jeho počínanie bolo úplne iné, napríklad taká kauza „pol na pol“, kedy ešte ako  kandidát na prezidenta vedome navrhol krátenie dane z príjmu a DPH kamošovi z OĽaNO priamo na diktafón.

 

Fico tiež ako dorastenec odišiel z SDĽ a založil vlastnú stranu, čo mu prinieslo už 2x úspech. Údajne tiež podľa nahrávky vravel, že „zabezpečil pre tento rok 35, a na ďalší 40…“, čo je takmer rovnaká konštrukcia, len v inom roku a volebnom období, a s inými skúsenosťami.

 

Procházka si u Penty dokonca zarobil! Ešte ako advokát (po praxi na Ústavnom súde) im zabezpečil výhru v súdnom procese nad Slovenskou republikou, ktorú pripravili takmer o 30 000 000 €, čo je za starých korún skoro miliarda. „Najvyšší súd definitívne potvrdil, že Bratislavská teplárenská má zaplatiť Pente 28,7 miliónov eur. Účet zaplatia Bratislavčania, resp. zákazníci teplární. Peniaze skončia na Cypre, kde má sídlo Paroplyn Holdings Limited, ovládaný Pentou.“ http://www.aktuality.sk/clanok/306839/komentar-daga-danisa-prochazka-zarobil-pente-30-milionov/ A ako píše ďalej Dag Daniš: Procházka si len ,,vyhrnul rukávy a prihlásil sa do služby“. Penty

 

Fico sa podľa spochybnenej nahrávky, ktorá sa náhodne pred voľbami v roku 2010 dostala do éteru,  vraj tiež vyjadril v byte na Vazovovej tiež ku Pente, ako ku skupine, ktorá môže so Smerom počítať…

 

Procházkové ego kritizujú už aj vlastní kandidáti. Prvé priame voľby a ich preferenčné boje a úskalia postihli aj najmladšiu stranu na Slovensku, ktorej členovia vstupovali, podpisovali prihlášky a platili členské a niektorí aj sponzorovali, len preto, aby priniesli niečo nové ako Smer. Žiaľ, dá sa ešte pred voľbami konštatovať „nepodarilo sa“. Na všetkých, podľa mimovládok takmer 3000 billboardoch vidíme len „Dobrý štát,…“ a jeho lídra najprv s dôchodkyňou, potom s mladou rodinou a nakoniec dokonca s pracujúcim človekom. Žiaden reálny človek, ktorého by Banskobystričan, alebo Žilinčan mohol poznať zo svojho mesta.

 

Smer si tiež veľa roboty nedal, no vybral aspoň 5 hlavných lídrov a niekoľkých krajských po Slovensku, čo nasvedčuje aspoň zdravému rozumu a úsudku.

 

Je naozaj Procházka a Sieť taký, lepší a iný ako Fico a Smer? Vôbec nie, je úplne rovnaký, ak nie horší:

 

špinavosti najväčšieho zrna? Splnené

partnerstvo a podpora od finančných skupín? Splnené

LEN ON? Splnené

 

Po všetkých podrazoch od NOVEJ pravice (ako sa Sieť zvykne nazývať), mám husiu kožu z toľkej ješitnosti a jednotvárnosti. Keď nie Fico, tak Procházka? Je to úplne jedno. Radšej voliť nepôjdem.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 778568x
Priemerná čítanosť článkov: 5898x

Autor blogu

Kategórie