Založ si blog

Lipšic 2005 vs. Lipšic 2016

Bývalý minister spravodlivosti a vnútra Daniel Lipšic je po celej politickej scéne známy svojimi morálnymi výstupmi, počas ktorých mi pripadá ako najsvätejší zo svätých. Bude takýmto spôsobom posudzovať aj vlastné dopravné zlyhanie? Vysoko pochybujem.

 
V roku 2005 po nehode známeho humoristu a herca sa vyjadril, že takáto nehoda nemôže prejsť bez príkladného trestu. Jeho vyjadrenia (vtedy v úlohe ministra) vtedy vyzerali ako kázeň v kostole. Lipšic by vtedy najradšej Skrúcaného odsúdil na poriadne dlhú dobu strávenú za mrežami. Dnes sa však musí kajať pred národom.

 
Daniel Lipšic vďaka nehode, ktorá sa mu udiala, dnes pôsobí oveľa krotkejšie. Ešte cez víkend pri tom bol na TA3 plný morálnych rečí, pri ktorých by ste z neho mali pocit, že je jedným z Ježišových učeníkov. Realita je však iná a dnes si môže Lipšic len v duchu hovoriť, že „karma je zdarma“.

 
Myslím, že v tomto mu nepomôžu ani Matovičové ovečky protestujúce pred Bonaparte. Jeho morálna hodnota v spoločnosti utrpela takým spôsobom, aký je len veľmi málokedy vídaný. Lipšic dnes k nehode zorganizoval tlačovku, na ktorej sa snažil zo všetkých síl obhajovať svoj čin, ktorého následkom podľahol 72 ročný starší pán. Jeho vinu resp. nevinu mu budú dokazovať príslušné orgány, my sa však môžeme pozrieť na to, či má Daniel Lipšic po všetkých tých poúčaniach, ktoré predvádzal, morálne právo ostať v politike.

 
Lipšic sa na dnešnej tlačovke vyjadril, že si bol v Poluse kúpiť kancelárske potreby potrebné pre všetky prípady, v ktorých zastupuje svojich klientov. Niet divu, že potrebuje toľko pomôcok, keď zastupuje veľa klientov a ešte k tomu si aj dáva pozor, aby to bolo všetko dostatočne medializované – ako inak – pre účely osobného marketingu a politickej kampane.

 
Buďme však spravodliví. Konštatujem, že jeho postup po nehode bol správny, avšak to danému pánovi život nevráti. Daniel Lipšic by v podobnej situácii každého jedného politika požiadal o odchod z politiky. Nemal by taký istý postup zvážiť aj on?

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 778583x
Priemerná čítanosť článkov: 5898x

Autor blogu

Kategórie