Založ si blog

Matovičove zlyhania ukazujú jeho pravý charakter

Igor Matovič je viac ako známy svojimi tvrdými vystúpeniami voči politikom vládnych strán a taktiež voči rôznym ľuďom v ich okolí. Jeho suverenita bola až do tohto týždňa veľmi jasná. Jeho prejav sa však počas tohto týždňa zmenil a „Igorko“ pôsobí ako keby sa hanbil predstúpiť pred novinárov.

K prvej udalosti, ktorá ho počas posledného týždňa postihla, sa opakovane vyjadrujem len veľmi nerád. Ide v nej totižto o smrť človeka, čo je veľmi smutnou udalosťou. So zabitím Igor Matovič síce nič nemal, ale s vodičom auta, ktoré chodca zradilo, áno. Lipšic a Matovič mali na prvý pohľad veľmi sľubnú spoluprácu. Svoj marketing a svoju kampaň stavali na zbojníckej tradícii. Chceli na ľudí vytvárať dojem typu „bohatým berieme a chudobným dávame“. Mám však podozrenie, že v prípade oboch týchto pánov nie som jediný, kto si všimol, že radi používali pre účely svojej kampane klamstvá a reči, ktorými zjavne zavádzali verejnosť. Karma sa im teda v prípade tejto udalosti vrátila prakticky obom naraz. Matovič prišiel o svojho partnera a Lipšic… toho nech si riešia príslušné orgány.

Druhou udalosťou bolo odhalenie faktu, že sa Igorovi Matovičovi opäť otvorila živnosť a to automaticky na základe pravidiel, s ktorými bol Matovič určite informovaný. Toto všetko by bolo odpustiteľné ako ľudská chyba, avšak to len v prípade, že by sa to stalo raz. Ako už verejnosť vie, Matovič sa tohto prešľapu dopustil už druhýkrát a mal by veľmi rýchlo popremýšľať nad svojou budúcnosťou v parlamente. Ak je chlap, tak odstúpi a to aj napriek tomu, že možno bude musieť opustiť svoju pozíciu aj tak. Zákon je totižto zákon a mal by platiť aj pre neho a to bez ohľadu na to, akým majetkom disponuje. Najkrajšie na tejto druhej udalosti je, že jeho nezákonnú živnosť odhalila Alena Krempaská, ktorú pravdepodobne práve on nechal zbiť pár dní predtým – takže môžeme opäť zopakovať, že karma dostihne každého.

Treťou udalosťou bol nezáujem o poslednú schôdzu NR SR, kde sa predpokladalo, že bude najaktívnejšou osobou. Daniel Lipšic mal pri tom aspoň toľko chochmesu, že na schôdzu prišiel a neskrýval sa. Igor sa však počas odvolávania Kaliňáka skryl a ani neodpisuje novinárom. Nemá snáď gule na to, aby vysvetlil svoje prešľapy? Kde zmizla tá odvaha, ktorá ho „zdobila“ po celú jeho politickú kariéru? Aspoň sa naplno ukazuje jeho charakter a ten je zjavne slabý a neschopný niesť zodpovednosť.

Dúfam, že sa ľudia z týchto prípadov poučia a už nebudú voliť takého človeka, ktorý po svojich zlyhaniach nemá odvahu ani pozrieť sa do očí vlastným voličom. Nikdy som o ňom nemal vysokú mienku a nikdy som ho nevolil, avšak týmto u mňa klesol ešte nižšie, ako bol.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 778437x
Priemerná čítanosť článkov: 5897x

Autor blogu

Kategórie