Založ si blog

Natáliina matka ako keby bola ďalším produktom opozície

Dúfal som, že sa už o takomto čase nebudem musieť venovať tejto kauze, ale vzhľadom na to, že sa ju opozícia zjavne pokúša zachovať, tak musím. Nemám totižto rád, keď niekto niečo celkom jasne zanedbá a potom to nie len že celé hodí na niekoho iného, ale ešte dokonca aj zahrá divadielko.

 
Tým niekým iným, na koho bola v tomto prípade hodená vina, bol štát. Nechcem tu teraz rozbiehať debatu, že do akej miery je zodpovedná vládna strana Smer, ale som si istý, že do menšej, ako by chcela ľuďom opozícia povedať. Ide tu totižto o viacero navzájom prekrývajúcich sa faktov, ktoré z tvrdení opozície robia len bohapustú marketingovú stratégiu pre udržanie tých pár voličov, čo jej po Matovičových a Lipšicových kauzách/udalostiach ostali.

 
Som si istý, že v prípade Natálie zlyhali kontrolné mechanizmy, ktoré musia mať prehľad o tom, čo sa deje v jednotlivých zariadeniach. Čo je však ešte väčší paradox ,je fakt, že súčasťou kontrolného mechanizmu sú v tomto prípade aj niektorí opoziční poslanci a čo je najväčší paradox, je fakt, že sú to presne tí istí poslanci, ktorí pri tejto kauze najviac vyskakovali a poučovali. Títo poslanci sú totižto súčasťou príslušného parlamentného výboru, ktorý má právo robiť poslanecké prieskumy aj v takýchto zariadeniach. Poslanecké prieskumy majú pri tom kontrolný charakter a práve preto sú súčasťou kontrolných mechanizmov.

 
Prejdime k vystúpeniu „matky roka“. Takže osoba, ktorá mlčala od začiatku vypuknutia kauzy, zrazu dostala náhlu potrebu vyjadrovať sa a to všetko len „úplne náhodou“ hneď po tom, ako zažil Igor Matovič svoj najhorší týždeň v kariére? Dodnes si pamätám tlačovku Igora Matoviča, na ktorej teatrálne zametal papiere pod koberec so slovami, že tak to robí Smer. Igor, nerobíš dnes to isté? Sám vieš, že nie je vhodné, aby sa táto kauza na verejnosti preberala a preto si ju potreboval prebiť. Ranená matka pod kontrolou jednej z poslankýň OĽANO… ty si myslíš, že ľudia sú úplne tupí, aby im to nedošlo?

 
Pevne verím, že je to posledný krát, čo ma kroky politikov donútili vyjadriť sa k tejto kauze. Matka by si mala uvedomiť, že nie je vhodné predávať samú seba a Matovič by si mal uvedomiť, že deti a nešťastie druhých by nemal zneužívať pre vlastný prospech.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777960x
Priemerná čítanosť článkov: 5894x

Autor blogu

Kategórie