Založ si blog

Stelesnenie morálneho úpadku sa volá Igor Matovič

Miroslav Číž síce patrí medzi starších poslancov, avšak už dlhšie patria jeho výroky do kategórie tých logickejších na parlamentnej pôde. Na druhej strane, ono to tam asi nie je až také ťažké dosiahnuť, keďže mi hlavou pobehujú obavy, že množstvu poslancov chýba inteligencia aj kultúra hodná pozície poslanca. Číž sa tentokrát vyjadril k Matovičovi.

O Matovičovi pravidelne píše veľa blogerov vrátane mňa. To, že má pre spoločnosť nulový prínos, platí len pre pozitívne vplyvy. Čo sa týka tých negatívnych, Igor Matovič zaručene patrí medzi top ľudí na Slovensku, ktorí veľmi negatívne ovplyvňujú mladých Slovákov. Stále neviem, že ako sa mohlo takému človeku zašťastiť v živote a dostať sa do parlamentu.

Parlament si pamätám jednak ako serióznu komoru, ale taktiež ako zdroj celkom slušnej zábavy v podobe politickej satiry. Dnes sa tá satira definitívne vytratila, keďže tu pár politikov a pár novinárov robí z politiky veľké haló a ľudia sa pri debatách o nej dnes už absolútne nevedia pobaviť.

Matovič sa ďalej vyznačuje tým, že zgrupuje mladých ľudí na protesty – toto sa mu však v lete moc nedarilo. Návštevnosť jeho „protestov“ nedosiahla ani priemernú návštevnosť Slovana na futbale, čo je naozaj seriózna bieda. Nie je to len tým, že ľudia boli na dovolenkách. Matovič sa síce tvári ako novodobý zbojník kradnúci bohatým pre chudobných, ale ani náhodou to tak nie je. Vo všeobecnosti je medzi ľuďmi aj napriek podpore zo strany médií celkom neobľúbený.

Problémov mu pribúda aj v parlamente, v ktorom sa niekedy znižuje k extrémistickým výrokom. Mnoho ľudí však prešetrovanie jeho výrokov považuje za nevhodné. Nuž, skúste si predstaviť, že by vyšetrovali niekoho od Kotlebu – to by bolo správne, že? Tak sa rovnako stavajte aj k ďalším extrémistom a to bez ohľadu na to aké sympatie k ním prechovávate.

Matovič v skutočnosti kope demokraciu rovno pod pás. Napĺňa proroctvá jej kritikov a rôznych ďalších predstaviteľov politologickej obce, ktorí ju nepovažujú za najlepšie štátne zriadenie. Na Matovičovi je vidieť ako to dopadá, keď niekto vidí len svoje práva a nie povinnosti – Matovič niekedy naviac pôsobí ako anarchista.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

CDC-Gathany-Aedes-albopictus-1  1

Invázneho ázijskeho komára prvýkrát potvrdili v Košiciach

18.04.2024 10:38

Ide o pomerne veľkého komára a potenciálneho prenášača vírusov vrátane vírusu západonílskej horúčky.

Constanta, NATO, protivzdušná obrana, Rumunsko, vojaci, Mihail Kogalniceanu

Nové letecké dráhy aj škôlky. Sto kilometrov od Ukrajiny rastie najväčšia základňa NATO

18.04.2024 10:35

Rumunsko v posledných rokoch masívne investovalo do obrany.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777736x
Priemerná čítanosť článkov: 5892x

Autor blogu

Kategórie