Založ si blog

Sranda končí, deštruktívne komentáre naberajú na trápnosti

Ešte niekoľkokrát v priebehu posledných mesiacov som mal tendenciu považovať viac ako časté útoky na vládu za úsmevné. Som zástancom teórie, že pravda sa vždy nachádza niekde medzi argumentujúcimi stranami. Tieto strany si to však nie sú ochotné priznať.

Možno by bol Smer v opozícii rovnako tvrdý a miestami až trápny, avšak osobne mám pocit, že sú jeho členovia pripravení skôr na vojnu argumentov, nie emocionálnych výlevov. Sranda podľa mojej mienky skončila v momente, keď nás niektorí opoziční politici začali svojimi výlevmi a politicky motivovanými obvineniami otravovať aj počas vianočných sviatkov. Sú to momenty, kedy nemôžete ani len rozoslať hromadnú správu priateľom, ktorým by ste radi popriali „Šťastné a Veselé Vianoce“. A to všetko len preto, že na vás po otvorení sociálnej siete vyskočí hŕba platených a zvýraznených statusov, ktoré majú potrebu niekoho urážať ešte aj vtedy, kedy by si to žiadny slušný človek nedovolil.

Poďme sa ale pozrieť na útoky, ktoré nastali až v momente, keď bolo po sviatkoch. Smer vyšiel na svojich voličov s novou marketingovou stratégiou. Premiérovi vo videách jeho jednotliví predstavitelia vlády vysvetľujú novinky vo svojom rezorte. Je pravda, že je to celkom viditeľná propaganda, no to však podľa mňa nie je zlé. Je to vždy lepšie ako keby čelný predstaviteľ vlády s ľuďmi nekomunikoval. Výkladná skriňa neobjektívnych politologických výstupov (Mesežnikov) si naopak myslí, že premiér s ľuďmi nekomunikuje. Pokiaľ si však dobre všímam jeho tlačovky, novinárom na otázky odpovedá. Neodpovedá len tým, ktorých jeho odpoveď nezaujíma – veď si aj tak skonštruujú vlastnú podľa pokynov svojich chlebodarcov z opozície.

Politika s ľudskou tvárou je naviac heslo, ktoré Smeru zatiaľ vychádza. Je jednoduché, dobre sa počúva a zanecháva spomienku na jedného z najvýznamnejších štátnikov našej histórie. Ťažko sa potom počúva zahraničných navrátilcov v podobe podnikateľov s modrými kravatami, ktorí sa snažia osobu tohto štátnika spochybniť, pri tom však vyzdvihujú neoliberálne ovce zo západu, ktoré nikomu nikdy v politickom boji čeliť nemuseli.

Bez ohľadu na to čo si myslím o relevantnosti ekonomických výsledkov uvedených vo videu, som presvedčený, že na krajinu by sme mali byť právom hrdí. Predstavujeme relatívne bezpečný priestor medzi zónami, kde sú teroristické útoky na pravidelnom poriadku. Nie sme na tom zle dokonca ani ekonomicky. Sú aj nedostatky, ale tie nepredstavujú až takú veľkú záťaž, ako nám je to opozičnými politikmi prezentované.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 776807x
Priemerná čítanosť článkov: 5885x

Autor blogu

Kategórie