Založ si blog

Keď sa opozícia háda bez prestávky

Ťažko sa verí tvrdeniam, že by tu za vlády dnešnej opozície bolo lepšie, ak sa večne nevie dohodnúť ani na základných veciach. Nie len počas tohto, ale aj počas minulých volebných období sme boli svedkami zbytočných hádok, ktoré celú politickú snahu opozície znevažujú.

Nebavíme sa len o hádkach na úrovni strán, ale taktiež o hádkach na medziľudskej úrovni. A to dokonca nie len medzi príslušníkmi rozličných strán, ale taktiež v stranách ako takých. Prečo si opozícia myslí, že sú tieto hádky ľuďom sympatické? Hádky totižto nezanechávajú pocit, že si daní politici stoja za svojim a že sú to „tvrďasi“, ale pocit, že opozícia je jednoznačne neschopné a nejednotné teleso, ktoré nemá schopnosť vládnuť ani len vo sne.

Kvôli sporom sa v minulosti niekoľko politických strán rozpadlo a podľa môjho skromného názoru čaká niektoré strany podobný osud aj v budúcnosti. SaS sa vďaka osobným ambíciám niektorých jej členov rozpadá už niekoľko rokov. Nie je to také viditeľné, lebo je to postupné, ale podstata sa nemení. Všetko začali odídenci ako Kollár, Miškov a Krajcer, no a v dnešnej SaS to dobre nevyzerá ani vo vzťahu Sulík-Poliačik. Sulík robí chybu v niekedy až príliš direktívnom riadení strany, ktorá má paradoxne v názve slovo „sloboda“ a ešte paradoxnejšie aj slovo „solidarita“, Poliačik to zas preháňa so svojou slniečkárskou ideológiou, ktorá sa do tej strany ani náhodou nehodí a to aj napriek tomu, že týchto podivínov nazývame liberálmi.

Nezmyselný spor momentálne vedú aj poslanci NR SR Krajniak, Uhrík a Kotleba. Za normálnych okolností je nám jasné, že strany Sme rodina a ĽSNS majú k sebe celkom blízko. O to komickejšie vyznieva fakt, že namiesto vyhliadok spolupráce pociťujú skôr ohrozenie jedna druhou. Dokazuje to aj tento spor, zaoberajúci sa údajným hlasovaním Krajniaka za zrušenie víz pre občanov Kosova a Turecka. Pre ĽSNS dobrá príležitosť na očiernenie politického konkurenta, pre Krajniaka potreba okamžitej reakcie. Je neuveriteľné, že sa už aj radikáli začínajú v politike správať ako tie toľko spomínané štandardné politické strany.

Či už teda hovoríme o demokratickej časti opozície, alebo o tej radikálnejšej, obe sú na tom z tohto hľadiska rovnako. Ako by mohli spolu vládnuť? To je pravdepodobne nemožné a preto by sa odporcovia súčasného stavu mali rozhodnúť, či je horšie „zlé“ alebo „ešte horšie“.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777979x
Priemerná čítanosť článkov: 5894x

Autor blogu

Kategórie