Založ si blog

Zbytočná schôdza, Matovičov trapas

Pred prebiehajúcou mimoriadnou schôdzou NR SR som si myslel, že pôjde len o ďalšie klasicky nezmyselné odvolávanie premiéra na základe ničoho. Matovič však túto schôdzu výrazne okorenil a sám si začal kopať svoj politický hrob.

Najprv k samotnému odvolávaniu. Pochybenie bolo zo strany vlády priznané a náprava bola podľa mojej mienky vykonaná vo viac ako dostatočnej miere. Faktúry dnes už platné nie sú, kto ich zaplatil, tomu peniaze vrátia. Fakticky teda nikto o nič nedošiel a Matovičove hry týmto faktom naberajú na trápnosti celkom rýchlym tempom. Okrem toho bola vyvodená zodpovednosť voči šéfovi ÚRSO, ktorý dnes už nie je na svojej pozícii. Z tohto pohľadu sú argumenty opozície prázdne a slabé. Odvolávajú viac menej bezdôvodne.

Teraz ku samotnému slávnemu Matovičovmu obrázku. Niekedy nie je na škodu niečo ukázať na obrázku. Veľa informácii sa tak stáva autentickejšími. Nie je však normálne, keď niekto nie len že porušuje zákon priamo v pléne, ale dokonca ešte aj používa vrcholne neautentický obrázok. Jeho činy navyše presiahli hranice toho, čo považujem za únosné.

Matovič predsa v minulosti hovoril, že mu z východu chodí veľa podnetov, aby sa snažil meniť rôzne veci. Ak má v talóne toľko nespokojných babičiek z východu a zo stredu Slovenska, prečo ich nepoprosil o súčinnosť a neposlal niekoho zo svojich poskokov odfotiť ich? Mohol ísť kľudne aj Grendel, veď ten by to mohol rovno poslať všetkým spriazneným novinárskym dušiam. Ja viem, že použiť stiahnutú fotku mŕtvej babky z Moravy je pre OĽaNO jednoduchšie, avšak všetko má svoje hranice a po takejto kauze nech sa už títo diletanti radšej ani nenazývajú obyčajnými ľuďmi, lebo to uráža každého naozajstného obyčajného človeka.

Zas raz však na schôdzi platí staré pravidlo, že s Matovičom v pléne k odbornej diskusii nepríde snáď nikdy. Hanbím sa za to, že sa v NR SR nediskutuje na úrovni a to najmä kvôli jednému konkrétnemu hnutiu, ktorého jediným cieľom je deštruovať. Strana bez odborníkov, ktorá prežíva len vďaka pár tupým voličom, ktorí veria Matovičovým klamstvám.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 778008x
Priemerná čítanosť článkov: 5894x

Autor blogu

Kategórie